U krijgt bijvoorbeeld om acht uur een bericht om tot negen uur minder energie te verbruiken. De app op uw telefoon controleert uw verbruik doordat hij verbonden is met de slimme meters in de meeste Amerikaanse huizen en zo het gemiddelde energieverbruik bijhoudt.

Het bedrijf achter de app volgt de Amerikaanse energiemarkt en houdt in de gaten wanneer het energieverbruik in een regio hoger dreigt te worden dan voorspeld. Dat betekent dat tijdelijk een vervuilende energiecentrale in werking treedt om de onverwachte vraag op te vangen. Ohmconnect wil dat vermijden en verkoopt daarom de energie die u bespaart op de energiemarkt, roomt een commissie af en betaalt de rest uit. Die energiebesparingen opkopen is voor de energieproducenten voordeliger dan tijdelijk de vervuilende centrale opstarten. Of hoe zelfs een mogelijk stroomtekort tot een zakenidee kan leiden.

Benny Debruyne

Het artikel van Springwise leest u hier.

U krijgt bijvoorbeeld om acht uur een bericht om tot negen uur minder energie te verbruiken. De app op uw telefoon controleert uw verbruik doordat hij verbonden is met de slimme meters in de meeste Amerikaanse huizen en zo het gemiddelde energieverbruik bijhoudt. Het bedrijf achter de app volgt de Amerikaanse energiemarkt en houdt in de gaten wanneer het energieverbruik in een regio hoger dreigt te worden dan voorspeld. Dat betekent dat tijdelijk een vervuilende energiecentrale in werking treedt om de onverwachte vraag op te vangen. Ohmconnect wil dat vermijden en verkoopt daarom de energie die u bespaart op de energiemarkt, roomt een commissie af en betaalt de rest uit. Die energiebesparingen opkopen is voor de energieproducenten voordeliger dan tijdelijk de vervuilende centrale opstarten. Of hoe zelfs een mogelijk stroomtekort tot een zakenidee kan leiden.Benny DebruyneHet artikel van Springwise leest u hier.