U kunt zich hiernaast abonneren op de nieuwsbrief Bizz By Mail en zich uitschrijven door hierboven te klikken op de tab 'registreren' of 'registratie wijzigen'.

Er zijn vele voordelen aan het Mindset Organization Executives-programma (More), dat het technologisch en dienstverlenend bedrijf uit de buurt van Stuttgart al een jaar of drie heeft lopen in het bedrijf. Het helpt om medewerkers van generatie y aan te trekken, maakt het voor ouders met jonge kinderen makkelijker om privé en werk te combineren en het zet op scherp dat het niet het aantal uren dat je op kantoor bent is dat telt, maar wel hoe je presteert tijdens je werkuren. Andere managers voelen zich beter in hun vel omdat ze een oude hobby weer kunnen opnemen en minder last hebben van stress.

Volgens het Franse zakenblad Management zijn er wereldwijd meer dan 500 managers van Bosch die ingingen op het voorstel van hun werkgever om anders te gaan werken. De meesten kiezen voor een dagje thuiswerken op vrijdag, maar anderen schakelen resoluut over naar een vierdaagse werkweek. De manier waarop dat gebeurt is niet wereldschokkend, maar het werkt wel. Hoe pak je het aan?

-Ontwikkel zelf een hr-programma zoals Mindset Organization Executives om aan te geven dat het bedrijf de keuze om anders te gaan werken aanmoedigt en probeer werknemers te overtuigen erop in te gaan.

-Maak een portfolio van werkmodellen waar werknemers uit kunnen kiezen. Niet iedereen heeft dezelfde behoeften.

-Steun je managers om zoveel mogelijk taken te delegeren naar hun ondergeschikten. Dat verhoogt meteen ook de motivatie en betrokkenheid van deze medewerkers.

-Zet je organisatie op scherp: schrap vergaderingen die niet genoeg opleveren en maak de overblijvende vergaderingen korter.

Benny Debruyne

Bron: Management

Er zijn vele voordelen aan het Mindset Organization Executives-programma (More), dat het technologisch en dienstverlenend bedrijf uit de buurt van Stuttgart al een jaar of drie heeft lopen in het bedrijf. Het helpt om medewerkers van generatie y aan te trekken, maakt het voor ouders met jonge kinderen makkelijker om privé en werk te combineren en het zet op scherp dat het niet het aantal uren dat je op kantoor bent is dat telt, maar wel hoe je presteert tijdens je werkuren. Andere managers voelen zich beter in hun vel omdat ze een oude hobby weer kunnen opnemen en minder last hebben van stress.Volgens het Franse zakenblad Management zijn er wereldwijd meer dan 500 managers van Bosch die ingingen op het voorstel van hun werkgever om anders te gaan werken. De meesten kiezen voor een dagje thuiswerken op vrijdag, maar anderen schakelen resoluut over naar een vierdaagse werkweek. De manier waarop dat gebeurt is niet wereldschokkend, maar het werkt wel. Hoe pak je het aan?-Ontwikkel zelf een hr-programma zoals Mindset Organization Executives om aan te geven dat het bedrijf de keuze om anders te gaan werken aanmoedigt en probeer werknemers te overtuigen erop in te gaan.-Maak een portfolio van werkmodellen waar werknemers uit kunnen kiezen. Niet iedereen heeft dezelfde behoeften.-Steun je managers om zoveel mogelijk taken te delegeren naar hun ondergeschikten. Dat verhoogt meteen ook de motivatie en betrokkenheid van deze medewerkers.-Zet je organisatie op scherp: schrap vergaderingen die niet genoeg opleveren en maak de overblijvende vergaderingen korter.Benny DebruyneBron: Management