"Zijn leven stond in het teken van nieuwsgierigheid", zegt Alessandri over zijn vader. "Je moet je altijd afvragen 'waarom?'. Waarom is altijd belangrijker dan wat. Dat zij hij al toen ik nog een kind was, en tot op de dag dat hij overleed."

"Nieuwsgierigheid is ook de drijvende kracht voor bescheidenheid", aldus Alessandri. De Technogym-topman benadrukt dat in Italië, maar vooral in de streek Romagna waar hij is opgegroeid en het hoofdkwartier van Technogym is gevestigd, ouders erg gehecht zijn aan sterke waarden. "Zoals genereus zijn, en eerlijk, en geen geld verspillen. En je moet natuurlijk ook gepassioneerd werken. Je moet passie steken in alles wat je doet."

"Dat heb ik ook allemaal aan mijn kinderen doorgegeven, op exact dezelfde manier", besluit Alessandri.

"Zijn leven stond in het teken van nieuwsgierigheid", zegt Alessandri over zijn vader. "Je moet je altijd afvragen 'waarom?'. Waarom is altijd belangrijker dan wat. Dat zij hij al toen ik nog een kind was, en tot op de dag dat hij overleed.""Nieuwsgierigheid is ook de drijvende kracht voor bescheidenheid", aldus Alessandri. De Technogym-topman benadrukt dat in Italië, maar vooral in de streek Romagna waar hij is opgegroeid en het hoofdkwartier van Technogym is gevestigd, ouders erg gehecht zijn aan sterke waarden. "Zoals genereus zijn, en eerlijk, en geen geld verspillen. En je moet natuurlijk ook gepassioneerd werken. Je moet passie steken in alles wat je doet.""Dat heb ik ook allemaal aan mijn kinderen doorgegeven, op exact dezelfde manier", besluit Alessandri.