U kunt zich hiernaast abonneren op de nieuwsbrief Bizz By Mail en zich uitschrijven door hierboven te klikken op de tab 'registreren' of 'registratie wijzigen'.

1 Toon dat je het aandurft ervaren en talentvolle mensen in dienst te nemen, want visionaire denkers hebben vaak schrik dat ervaren medewerkers hun visie zullen ondermijnen. Net het omgekeerde is waar: je hebt sterke profielen nodig die je eigen ideeën in vraag durven te stellen.

2 Zorg voor duidelijke prioriteiten. Zeker in een start-up is er zoveel werk dat het personeel snel gefrustreerd zal raken als je geen duidelijke doelen aangeeft en de voortgang van het werk niet in de gaten houdt.

3 Verberg al te extreme emoties: wie een vooruitstrevende visie heeft komt op een emotionele roetsjbaan terecht omdat alles altijd te traag gaat. Als je die frustratie de vrije loop laat, jaag je je medewerkers op termijn weg. "Ze zijn betrokken, maar lang niet zo betrokken als jij. Dat is de reden waarom ze misschien het hazepad kiezen als je ze blootstelt aan elke emotie," zegt Eric Paley.

Benny Debruyne

1 Toon dat je het aandurft ervaren en talentvolle mensen in dienst te nemen, want visionaire denkers hebben vaak schrik dat ervaren medewerkers hun visie zullen ondermijnen. Net het omgekeerde is waar: je hebt sterke profielen nodig die je eigen ideeën in vraag durven te stellen.2 Zorg voor duidelijke prioriteiten. Zeker in een start-up is er zoveel werk dat het personeel snel gefrustreerd zal raken als je geen duidelijke doelen aangeeft en de voortgang van het werk niet in de gaten houdt. 3 Verberg al te extreme emoties: wie een vooruitstrevende visie heeft komt op een emotionele roetsjbaan terecht omdat alles altijd te traag gaat. Als je die frustratie de vrije loop laat, jaag je je medewerkers op termijn weg. "Ze zijn betrokken, maar lang niet zo betrokken als jij. Dat is de reden waarom ze misschien het hazepad kiezen als je ze blootstelt aan elke emotie," zegt Eric Paley.Benny Debruyne