U kunt zich abonneren of uitschrijven op de nieuwsbrief door hierboven te klikken op de tab 'registreren' of 'registratie wijzigen'.

"Bij een coachingtraject om de volgende stap op mijn carrièrepad te zetten, bleek ik volgens de MBTI-classificatie, die mensen indeelt volgens persoonlijkheid, een INTP (globale denker) te zijn. Een jaar later solliciteerde ik voor een nieuwe baan, waarin ik leiding zou geven aan een vijftal personen die elk zes à zeven mensen onder zich hadden. Maar ik werd niet geselecteerd, ondanks het feit dat ik die coaching had doorlopen en de vereiste kennis en ervaring had. Waarom kreeg ik die baan dan niet?"

"Toen begon het me te dagen: als INTP - de afkorting van introversion, intuition, thinking, perception - was ik misschien niet geschikt voor die functie. Door de 'I' haal ik mijn energie vooral uit mijn innerlijk: me afzonderen en de dingen grondig doordenken. Interactie met anderen kost me veeleer energie dan dat het me energie geeft. Ik denk ook heel logisch en houd minder rekening met de emotionele kant van de dingen - dat is de 'T'. En als 'P' ben ik vooral flexibel en reagerend, in plaats van planmatig en initiërend. Dat maakt het moeilijk om duidelijk doelen te stellen en richting te geven aan een team."

"Ik begon te beseffen dat ik ondanks mijn kennis en ervaring, in die baan misschien toch niet succesvol zou zijn geweest, en dat ik die stap het beste niet zette. Maar daar had ik in mijn carrièreplanning nooit rekening mee gehouden. Dat was voor mij de aanzet om mijn planning te herzien. Het is toen dat ik heb ingezien dat ik eigenlijk geen afgebakend pad meer hoefde te hebben. Mijn carrière loopt sindsdien volgens het principe van het voortschrijdende inzicht. Ik ben begonnen met mijn einddoel op te bergen, we zien wel waar we uitkomen. En het plan is vaag: ik houd nu vooral rekening met de stappen die ik al heb gezet, en niet met waar ik naartoe moet."

Bron: 100 in Zicht, 100 buitengewone inzichten van gewone mensen. Dit inspiratieboek kwam tot stand als een experiment. Honderd LinkedIn-relaties beslisten samen een boek te maken waarin ze een belangrijk inzicht uit hun leven delen. De opbrengst van het project gaat naar de vzw Moeders voor moeders.

www.100inzicht.be

In juli en augustus schakelt BizzByMail over op het ritme van de zomer: u krijgt de nieuwsbrief op maandag, woensdag en vrijdag in plaats van elke weekdag.

"Bij een coachingtraject om de volgende stap op mijn carrièrepad te zetten, bleek ik volgens de MBTI-classificatie, die mensen indeelt volgens persoonlijkheid, een INTP (globale denker) te zijn. Een jaar later solliciteerde ik voor een nieuwe baan, waarin ik leiding zou geven aan een vijftal personen die elk zes à zeven mensen onder zich hadden. Maar ik werd niet geselecteerd, ondanks het feit dat ik die coaching had doorlopen en de vereiste kennis en ervaring had. Waarom kreeg ik die baan dan niet?""Toen begon het me te dagen: als INTP - de afkorting van introversion, intuition, thinking, perception - was ik misschien niet geschikt voor die functie. Door de 'I' haal ik mijn energie vooral uit mijn innerlijk: me afzonderen en de dingen grondig doordenken. Interactie met anderen kost me veeleer energie dan dat het me energie geeft. Ik denk ook heel logisch en houd minder rekening met de emotionele kant van de dingen - dat is de 'T'. En als 'P' ben ik vooral flexibel en reagerend, in plaats van planmatig en initiërend. Dat maakt het moeilijk om duidelijk doelen te stellen en richting te geven aan een team.""Ik begon te beseffen dat ik ondanks mijn kennis en ervaring, in die baan misschien toch niet succesvol zou zijn geweest, en dat ik die stap het beste niet zette. Maar daar had ik in mijn carrièreplanning nooit rekening mee gehouden. Dat was voor mij de aanzet om mijn planning te herzien. Het is toen dat ik heb ingezien dat ik eigenlijk geen afgebakend pad meer hoefde te hebben. Mijn carrière loopt sindsdien volgens het principe van het voortschrijdende inzicht. Ik ben begonnen met mijn einddoel op te bergen, we zien wel waar we uitkomen. En het plan is vaag: ik houd nu vooral rekening met de stappen die ik al heb gezet, en niet met waar ik naartoe moet."Bron: 100 in Zicht, 100 buitengewone inzichten van gewone mensen. Dit inspiratieboek kwam tot stand als een experiment. Honderd LinkedIn-relaties beslisten samen een boek te maken waarin ze een belangrijk inzicht uit hun leven delen. De opbrengst van het project gaat naar de vzw Moeders voor moeders.www.100inzicht.beIn juli en augustus schakelt BizzByMail over op het ritme van de zomer: u krijgt de nieuwsbrief op maandag, woensdag en vrijdag in plaats van elke weekdag.