U kunt zich hiernaast abonneren op de nieuwsbrief Bizz By Mail en zich uitschrijven door hierboven te klikken op de tab 'registreren' of 'registratie wijzigen'.

1 Omarm onzekerheid. "Een manager heeft een plan, een product, een distributienetwerk, fabrieken, leveranciers en doelstellingen. Een starter heeft alleen een droom en een visie. Hij zoekt partners om die droom te realiseren. De essentie van een start-up is dat je werkt in een onzekere omgeving. Je moet snel kunnen bijsturen."

2 Denk in termen van partnerships in plaats van concurrenten. "Een manager is bezig met zijn marktaandeel, dat hij wil uitbreiden ten koste van zijn concurrenten. Bij een starter is dat anders. Hij is voortdurend op zoek naar partnerships met anderen."

3 Elke onverwachte gebeurtenis is een opportuniteit. "Of het nu de komst van nieuwe technologie is of het vertrek van een belangrijke collega, een starter zal zo'n onverwachte gebeurtenis niet als iets negatiefs zien, maar er een opportuniteit in zoeken."

4 Ga creatief om met je budget. "Wanneer een manager een budget van 100 euro heeft, zal hij kijken hoe hij dat bedrijf zo goed mogelijk kan inzetten om zijn doel te bereiken. Een starter met hetzelfde budget zal anders redeneren. Hij zal zich realiseren dat hij met 90 euro zijn doel ook kan halen zonder het bedrijf in gevaar te brengen, waardoor hij die 10 euro kan gebruiken om iets nieuws te proberen. Als het mislukt, is er geen risico aan verbonden, maar als het wel lukt kan hij van die 10 euro misschien 50 euro maken."

Benny Debruyne

1 Omarm onzekerheid. "Een manager heeft een plan, een product, een distributienetwerk, fabrieken, leveranciers en doelstellingen. Een starter heeft alleen een droom en een visie. Hij zoekt partners om die droom te realiseren. De essentie van een start-up is dat je werkt in een onzekere omgeving. Je moet snel kunnen bijsturen." 2 Denk in termen van partnerships in plaats van concurrenten. "Een manager is bezig met zijn marktaandeel, dat hij wil uitbreiden ten koste van zijn concurrenten. Bij een starter is dat anders. Hij is voortdurend op zoek naar partnerships met anderen."3 Elke onverwachte gebeurtenis is een opportuniteit. "Of het nu de komst van nieuwe technologie is of het vertrek van een belangrijke collega, een starter zal zo'n onverwachte gebeurtenis niet als iets negatiefs zien, maar er een opportuniteit in zoeken."4 Ga creatief om met je budget. "Wanneer een manager een budget van 100 euro heeft, zal hij kijken hoe hij dat bedrijf zo goed mogelijk kan inzetten om zijn doel te bereiken. Een starter met hetzelfde budget zal anders redeneren. Hij zal zich realiseren dat hij met 90 euro zijn doel ook kan halen zonder het bedrijf in gevaar te brengen, waardoor hij die 10 euro kan gebruiken om iets nieuws te proberen. Als het mislukt, is er geen risico aan verbonden, maar als het wel lukt kan hij van die 10 euro misschien 50 euro maken."Benny Debruyne