Met een diploma van ingenieur elektromechanica van de Vrije Universiteit Brussel op zak, trok de nuchtere Peuteman eerst naar Electrabel. Bij de dochter van de Franse energiegroep GDF Suez bleef hij achttien jaar, waarvan de laatste drie als general manager marketing en sales. Diezelfde functie voerde hij ook uit bij de gasverkoper Distrigas, die in 2005 zijn nieuwe werkgever werd.

Tijdens zijn loopbaan bracht Peuteman ook een ander advies in de praktijk. Dat kreeg hij van Yvan Dupon, algemeen directeur van Electrabel. "Laat je leiden door de ambitie om je job zeer goed te doen, en niet door de ambitie om promotie te maken."

Peutemans carrière leest als de vlekkeloze realisatie van die twee raadgevingen, die hij zelf doorgeeft aan zijn medewerkers. Dat doet hij ook bij Febeg, de federatie van Belgische elektriciteits- en gasbedrijven waarvan hij intussen voorzitter werd.

Distrigas werd in 2008 verkocht aan het Italiaanse energiebedrijf Eni. Dat bracht zijn forse ambities op de Belgische energiemarkt twee jaar later in praktijk met de overname van de energieverkoper Nuon Belgium.

Gelijktijdig met het aantreden van Peuteman als CEO werd de naam van de gefuseerde Belgische dochters gewijzigd in Eni Gas & Power. De Italianen, bekend van hun logo met de zespotige hond, kondigden aan tegen 2016 te mikken op een miljoen klanten, goed voor 12 procent marktaandeel.

Luc Huysmans

Tijdens de zomermaanden krijgt u de Bizz By Mail-nieuwsbrief op maandag, woensdag en vrijdag in plaats van elke weekdag.

Met een diploma van ingenieur elektromechanica van de Vrije Universiteit Brussel op zak, trok de nuchtere Peuteman eerst naar Electrabel. Bij de dochter van de Franse energiegroep GDF Suez bleef hij achttien jaar, waarvan de laatste drie als general manager marketing en sales. Diezelfde functie voerde hij ook uit bij de gasverkoper Distrigas, die in 2005 zijn nieuwe werkgever werd.Tijdens zijn loopbaan bracht Peuteman ook een ander advies in de praktijk. Dat kreeg hij van Yvan Dupon, algemeen directeur van Electrabel. "Laat je leiden door de ambitie om je job zeer goed te doen, en niet door de ambitie om promotie te maken." Peutemans carrière leest als de vlekkeloze realisatie van die twee raadgevingen, die hij zelf doorgeeft aan zijn medewerkers. Dat doet hij ook bij Febeg, de federatie van Belgische elektriciteits- en gasbedrijven waarvan hij intussen voorzitter werd.Distrigas werd in 2008 verkocht aan het Italiaanse energiebedrijf Eni. Dat bracht zijn forse ambities op de Belgische energiemarkt twee jaar later in praktijk met de overname van de energieverkoper Nuon Belgium. Gelijktijdig met het aantreden van Peuteman als CEO werd de naam van de gefuseerde Belgische dochters gewijzigd in Eni Gas & Power. De Italianen, bekend van hun logo met de zespotige hond, kondigden aan tegen 2016 te mikken op een miljoen klanten, goed voor 12 procent marktaandeel.Luc HuysmansTijdens de zomermaanden krijgt u de Bizz By Mail-nieuwsbrief op maandag, woensdag en vrijdag in plaats van elke weekdag.