U kunt zich abonneren of uitschrijven op de nieuwsbrief door hierboven te klikken op de tab 'registreren' of 'registratie wijzigen'.

"Ik proest het uit, kijk verschikt om me heen. Dit kan niet waar zijn. Met mijn mond en neus vol water vrees ik dat het me niet zal lukken. Ik ben aan het verdrinken in een bad van ocharme anderhalve meter diep. Alles heb ik gegeven. De aanwijzingen van de coach zo goed en zo kwaad mogelijk opgevolgd." Crawl leren was geen lachertje, maar toen hij het eenmaal onder de knie had, wilde Hans Hermans meer. "Eerst lag ik uitgeput aan de kant na tweehonderd meter. Na een tijd ging ik vlot voorbij vijfhonderd meter, vervolgens voorbij duizend meter en zo naar bijna twee kilometer. De belangrijkste klik maakte ik toen ik de afstanden kon loslaten. Het maakte me niet meer uit hoeveel keer ik de kant aantikte, het genieten nam het over van het tellen."

"Het was dan ook niet toevallig dat ik na mijn ontslag, begin juli 2012, het zwembad indook. 'Ik ga niet rond de pot draaien', hadden ze me gezegd. 'Het gaat niet goed met het bedrijf. We moeten je laten gaan. Het ligt niet aan jou. Jij bent fantastisch, alleen is de economische situatie dat niet.' Het was een ontslag zoals velen vandaag er een te verwerken krijgen. Ploegend door het water vergeleek ik mijn twee opties. Of ik zou in een andere baan in de stijl zwemmen waarmee ik vertrouwd was. Of ik zou radicaal een nieuwe zwemslag leren."

"Het werd het laatste. Vacatures bij mediabedrijven liet ik links liggen. Alsof het zo hoorde, rolde ik het ondernemerschap in. Bevrijd van de strikte werkuren, de files, de hogere managementbeslissingen en de regelneverij. Ik won advies in van mensen die al langer in dat bad zwommen dan ik, van mensen die een andere visie op het water hadden en mijn stijl konden verbeteren."

Nu, een jaar later, zwemt Hans Hermans steeds soepeler, al zijn er momenten die lijken op de eerste moeilijke crawlslagen van zo veel jaar eerder. "Op zulke momenten boezemt het ondernemersparadijs me angst in, dan verlamt de onzekerheid me, doet de klant die niet terugbelt me grondig twijfelen en vraag ik me af waarom beslissingen nemen zo lang kan duren. Over die normale twijfels heb ik zelden horen praten tijdens mijn vele interviews met startende ondernemers. 'Het moeilijkste is de duik in het onbekende', klonk het steeds. Dat betwijfel ik vandaag. Springen doe je op adrenaline, op het gevoel dat je goud in handen hebt, op een wolk van vertrouwen in jezelf. Het moeilijkste is het zwemmen ná de duik. Al is dat niet ook het heerlijkste."

Bron: 100 in Zicht, 100 buitengewone inzichten van gewone mensen. Dit inspiratieboek kwam tot stand als een experiment. Honderd LinkedIn-relaties beslisten samen een boek te maken waarin ze een belangrijk inzicht uit hun leven delen. De opbrengst van het project gaat naar de vzw Moeders voor moeders.

www.100inzicht.be

In juli en augustus schakelt BizzByMail over op het ritme van de zomer: u krijgt de nieuwsbrief op maandag, woensdag en vrijdag in plaats van elke weekdag.

"Ik proest het uit, kijk verschikt om me heen. Dit kan niet waar zijn. Met mijn mond en neus vol water vrees ik dat het me niet zal lukken. Ik ben aan het verdrinken in een bad van ocharme anderhalve meter diep. Alles heb ik gegeven. De aanwijzingen van de coach zo goed en zo kwaad mogelijk opgevolgd." Crawl leren was geen lachertje, maar toen hij het eenmaal onder de knie had, wilde Hans Hermans meer. "Eerst lag ik uitgeput aan de kant na tweehonderd meter. Na een tijd ging ik vlot voorbij vijfhonderd meter, vervolgens voorbij duizend meter en zo naar bijna twee kilometer. De belangrijkste klik maakte ik toen ik de afstanden kon loslaten. Het maakte me niet meer uit hoeveel keer ik de kant aantikte, het genieten nam het over van het tellen.""Het was dan ook niet toevallig dat ik na mijn ontslag, begin juli 2012, het zwembad indook. 'Ik ga niet rond de pot draaien', hadden ze me gezegd. 'Het gaat niet goed met het bedrijf. We moeten je laten gaan. Het ligt niet aan jou. Jij bent fantastisch, alleen is de economische situatie dat niet.' Het was een ontslag zoals velen vandaag er een te verwerken krijgen. Ploegend door het water vergeleek ik mijn twee opties. Of ik zou in een andere baan in de stijl zwemmen waarmee ik vertrouwd was. Of ik zou radicaal een nieuwe zwemslag leren.""Het werd het laatste. Vacatures bij mediabedrijven liet ik links liggen. Alsof het zo hoorde, rolde ik het ondernemerschap in. Bevrijd van de strikte werkuren, de files, de hogere managementbeslissingen en de regelneverij. Ik won advies in van mensen die al langer in dat bad zwommen dan ik, van mensen die een andere visie op het water hadden en mijn stijl konden verbeteren."Nu, een jaar later, zwemt Hans Hermans steeds soepeler, al zijn er momenten die lijken op de eerste moeilijke crawlslagen van zo veel jaar eerder. "Op zulke momenten boezemt het ondernemersparadijs me angst in, dan verlamt de onzekerheid me, doet de klant die niet terugbelt me grondig twijfelen en vraag ik me af waarom beslissingen nemen zo lang kan duren. Over die normale twijfels heb ik zelden horen praten tijdens mijn vele interviews met startende ondernemers. 'Het moeilijkste is de duik in het onbekende', klonk het steeds. Dat betwijfel ik vandaag. Springen doe je op adrenaline, op het gevoel dat je goud in handen hebt, op een wolk van vertrouwen in jezelf. Het moeilijkste is het zwemmen ná de duik. Al is dat niet ook het heerlijkste."Bron: 100 in Zicht, 100 buitengewone inzichten van gewone mensen. Dit inspiratieboek kwam tot stand als een experiment. Honderd LinkedIn-relaties beslisten samen een boek te maken waarin ze een belangrijk inzicht uit hun leven delen. De opbrengst van het project gaat naar de vzw Moeders voor moeders.www.100inzicht.beIn juli en augustus schakelt BizzByMail over op het ritme van de zomer: u krijgt de nieuwsbrief op maandag, woensdag en vrijdag in plaats van elke weekdag.