U kunt zich hiernaast abonneren op de nieuwsbrief Bizz By Mail en zich uitschrijven door hierboven te klikken op de tab 'registreren' of 'registratie wijzigen'.

Scrum is opgebouwd rond deze vijf waarden:

1 Openheid en transparantie: visualiseer je werk, je deadlines en je problemen. Daardoor voelen veel meer mensen zich betrokken bij het project en kunnen ze helpen om succesvol te zijn.

2 Focus: definieer een doel waar elk teamlid zich achter kan zetten. Daardoor staan alle hoofden in dezelfde richting en vermijd je tegengestelde belangen tijdens de samenwerking.

3 Toewijding: respecteer de afgesproken inhoud van een sprint. Een afspraak werkt als een doel waar een team gemotiveerd naartoe werkt. Het respecteren van die afspraak is cruciaal voor de motivatie van het team.

4 Respect: spreek voor al je meetings een tijdslimiet af en houd je daaraan. Lange inefficiënte meetings zijn vaak een energievreter voor het team. Door af te spreken hoelang meetings duren, zullen de deelnemers op de duur geneigd zijn zich tot de essentie te beperken, waardoor de efficiëntie keer op keer stijgt. Op die manier wordt respectvol omgegaan met elkaars kostbare tijd.

5 Moed: creëer een omgeving waar falen wordt gezien als een kans om bij te leren. Door te werken in kleine iteraties is falen meestal niet erg en krijg je de kans het team te laten leren en groeien. Die continue verbetercyclus zal ertoe leiden dat het team op lange termijn veel succesvoller is. Durven mislukken vergt moed.

Bron: iLean en Kluwer Opleidingen

Scrum is opgebouwd rond deze vijf waarden: 1 Openheid en transparantie: visualiseer je werk, je deadlines en je problemen. Daardoor voelen veel meer mensen zich betrokken bij het project en kunnen ze helpen om succesvol te zijn.2 Focus: definieer een doel waar elk teamlid zich achter kan zetten. Daardoor staan alle hoofden in dezelfde richting en vermijd je tegengestelde belangen tijdens de samenwerking.3 Toewijding: respecteer de afgesproken inhoud van een sprint. Een afspraak werkt als een doel waar een team gemotiveerd naartoe werkt. Het respecteren van die afspraak is cruciaal voor de motivatie van het team.4 Respect: spreek voor al je meetings een tijdslimiet af en houd je daaraan. Lange inefficiënte meetings zijn vaak een energievreter voor het team. Door af te spreken hoelang meetings duren, zullen de deelnemers op de duur geneigd zijn zich tot de essentie te beperken, waardoor de efficiëntie keer op keer stijgt. Op die manier wordt respectvol omgegaan met elkaars kostbare tijd.5 Moed: creëer een omgeving waar falen wordt gezien als een kans om bij te leren. Door te werken in kleine iteraties is falen meestal niet erg en krijg je de kans het team te laten leren en groeien. Die continue verbetercyclus zal ertoe leiden dat het team op lange termijn veel succesvoller is. Durven mislukken vergt moed.Bron: iLean en Kluwer Opleidingen