CEO Sophie Maes kreeg beste advies van haar vader

18/10/13 om 11:08 - Bijgewerkt om 11:08

Bron: Trends

Sophie Maes nam dit jaar het roer volledig in handen van de Gentse Group Maes, die het vastgoedbedrijf Alides en enkele participaties in aannemingsbedrijven omvat. Ze kreeg het belangrijkste advies van haar vader en voorganger Roland Maes.

CEO Sophie Maes kreeg beste advies van haar vader

U kunt zich abonneren of uitschrijven op de nieuwsbrief door hierboven te klikken op de tab 'registreren' of 'registratie wijzigen'.

"Mijn vader zei altijd dat de financiële onafhankelijkheid de belangrijkste troef is in vastgoed. Strategisch willen we maximaal 45 procent lenen. Die limiet is onze sterkte. Door minder met de banken bezig te zijn, heb ik mijn handen vrij om veel tijd te besteden om elk vastgoedproject tot een goed einde te brengen. Het duurt misschien wat langer in vergelijking met snelle vastgoedjongens, maar die strategie heeft ons geen windeieren gelegd. We zijn een langetermijnbedrijf. Dat is een uitzondering in onze sector."

"Net omdat we zo voorzichtig zijn, heb ik nog geen slapeloze nachten gehad door te tobben over vastgoedprojecten. Dit is een stiel waarin je jaren moet werken aan een project, maar waar een verkeerde werf of slecht weer het financiële plan onderuit kan halen. Dan ben je maar beter gewapend tegen onrust. Een financiële buffer is de beste verzekering."

"We laten ons beleid niet bepalen door de banken. Geen bankier kan ons zeggen dat we een project moeten verkopen omdat we een of andere ratio niet halen. Zo kunnen we een optimale planning uittekenen voor onze projecten met een totaalwaarde van 280 miljoen, die we de komende tien jaar op de markt willen brengen."

Onze partners