U kunt zich hiernaast abonneren op de nieuwsbrief Bizz By Mail en zich uitschrijven door hierboven te klikken op de tab 'registreren' of 'registratie wijzigen'.

"De manier waarop Hugo zijn bedrijf leidde, heeft me geïnspireerd. Doe je werk met passie en zorg dat het plezant blijft, was zijn motto. Mijn man was vergroeid met het ondernemerschap en zijn zaak. Altijd op zoek naar mogelijkheden om te groeien. Een tegenslag hield hem niet tegen, het was veeleer een reden om er nog meer voor te gaan. Hij vond ook dat hij een voorbeeldfunctie had tegenover zijn mensen. Dat betekende: harder werken dan de anderen. Ondernemen gaat niet zonder passie. Dat geldt nu misschien nog meer dan vroeger, want het wordt ondernemers niet gemakkelijk gemaakt."

Ceusters-Luyten neemt het advies van haar man niet alleen persoonlijk ter harte, ze vertaalt het ook in het personeelsbeleid. "Passie voor het werk kan je natuurlijk niet opleggen. Maar diegenen die het hebben, zijn wel de primi inter pares. Ik denk ook wel dat je het kunt aanmoedigen en belonen. We nodigen onze medewerkers uit om mee te gaan naar internationale beurzen, we stimuleren ze om opleidingen te volgen, om initiatieven te nemen, om hun grenzen te verleggen. Dat jonge mensen soms in een familiale situatie komen waardoor de passie voor het werk even naar de achtergrond verschuift, dat begrijp ik en dan stellen we ons flexibel op. Maar flexibiliteit werkt in de twee richtingen. Onze mensen maken er geen punt van om ook eens in het weekend te werken."

Laurenz Verledens

"De manier waarop Hugo zijn bedrijf leidde, heeft me geïnspireerd. Doe je werk met passie en zorg dat het plezant blijft, was zijn motto. Mijn man was vergroeid met het ondernemerschap en zijn zaak. Altijd op zoek naar mogelijkheden om te groeien. Een tegenslag hield hem niet tegen, het was veeleer een reden om er nog meer voor te gaan. Hij vond ook dat hij een voorbeeldfunctie had tegenover zijn mensen. Dat betekende: harder werken dan de anderen. Ondernemen gaat niet zonder passie. Dat geldt nu misschien nog meer dan vroeger, want het wordt ondernemers niet gemakkelijk gemaakt." Ceusters-Luyten neemt het advies van haar man niet alleen persoonlijk ter harte, ze vertaalt het ook in het personeelsbeleid. "Passie voor het werk kan je natuurlijk niet opleggen. Maar diegenen die het hebben, zijn wel de primi inter pares. Ik denk ook wel dat je het kunt aanmoedigen en belonen. We nodigen onze medewerkers uit om mee te gaan naar internationale beurzen, we stimuleren ze om opleidingen te volgen, om initiatieven te nemen, om hun grenzen te verleggen. Dat jonge mensen soms in een familiale situatie komen waardoor de passie voor het werk even naar de achtergrond verschuift, dat begrijp ik en dan stellen we ons flexibel op. Maar flexibiliteit werkt in de twee richtingen. Onze mensen maken er geen punt van om ook eens in het weekend te werken." Laurenz Verledens