U kunt zich hiernaast abonneren op de nieuwsbrief Bizz By Mail en zich uitschrijven door hierboven te klikken op de tab 'registreren' of 'registratie wijzigen'.

Zijn eerste stappen in het vastgoed deed Sols aan het einde van de jaren tachtig bij de investeerder en beheersvennootschap Rogib. Frans Vereecken, stichter en bezieler van Rogib, maakte in die periode furore met enkele spraakmakende vastgoedtransacties in Brussel, onder meer met de aankoop en succesvolle snelle wederverkoop van de Madoutoren.

"Ik heb het geluk gehad om mijn carrière te mogen starten bij Rogib", blikt Jean-Paul Sols terug. "Ik ben ervan overtuigd dat de eerste jobomgeving zeer belangrijk is voor de ontwikkeling van jonge mensen. Als je start, sta je nog heel erg open voor goede raad. Rogib was toen een zeer expansief bedrijf waar je als jonge knaap heel veel dingen mocht doen. En Frans Vereecken verwachtte ook dat je problemen zelf oploste. Hij grossierde anderzijds ook wel in goede raad. 'Verantwoordelijkheden krijg je niet, die moet je nemen', was een van zijn uitspraken. En ook 'neem dagelijks tien beslissingen en zorg ervoor dat er acht juist zijn'. Het zijn raadgevingen die ik nu ook regelmatig aan jonge mensen meegeef bij Intervest en Vastned. Wie deze boodschap goed oppikt, beseft meteen dat initiatieven om net iets meer te doen dan strikt nodig, geapprecieerd worden. En dat het een driver is voor hun persoonlijke ontwikkeling en de groei van het bedrijf."

Laurenz Verledens

Zijn eerste stappen in het vastgoed deed Sols aan het einde van de jaren tachtig bij de investeerder en beheersvennootschap Rogib. Frans Vereecken, stichter en bezieler van Rogib, maakte in die periode furore met enkele spraakmakende vastgoedtransacties in Brussel, onder meer met de aankoop en succesvolle snelle wederverkoop van de Madoutoren. "Ik heb het geluk gehad om mijn carrière te mogen starten bij Rogib", blikt Jean-Paul Sols terug. "Ik ben ervan overtuigd dat de eerste jobomgeving zeer belangrijk is voor de ontwikkeling van jonge mensen. Als je start, sta je nog heel erg open voor goede raad. Rogib was toen een zeer expansief bedrijf waar je als jonge knaap heel veel dingen mocht doen. En Frans Vereecken verwachtte ook dat je problemen zelf oploste. Hij grossierde anderzijds ook wel in goede raad. 'Verantwoordelijkheden krijg je niet, die moet je nemen', was een van zijn uitspraken. En ook 'neem dagelijks tien beslissingen en zorg ervoor dat er acht juist zijn'. Het zijn raadgevingen die ik nu ook regelmatig aan jonge mensen meegeef bij Intervest en Vastned. Wie deze boodschap goed oppikt, beseft meteen dat initiatieven om net iets meer te doen dan strikt nodig, geapprecieerd worden. En dat het een driver is voor hun persoonlijke ontwikkeling en de groei van het bedrijf."Laurenz Verledens