Jo De Wolf werkte zeven jaar voor Verhellen bij Leasinvest en Extensa, de vastgoedpoot van Ackermans & van Haaren. "Kris was in de beginjaren van mijn loopbaan mijn mentor", vertelt Jo De Wolf. "Bij belangrijke beslissingen kwam hij vaak uit bij een van de basisregels van auteur en managmentdenker Stephen Covey: 'Denk met het einde voor ogen'. Dat lijkt fatalistisch, maar het omgekeerde is waar. Het zet aan om op lange termijn te denken, wat helpt om met de juiste dingen bezig te zijn. Dat geldt ook en vooral in relaties met mensen. Draagt deze relatie op lange termijn tot groei? Is er een wisselwerking waaruit we beiden energie halen? Waar kan deze relatie naartoe evolueren? Als je geen langetermijnplan ziet, stop er dan onmiddellijk mee. Spaar je energie voor die relaties die wel een meerwaarde, intellectueel, materieel of sociaal, opleveren."

"De politiek van Montea om op verschillende domeinen partnerships aan te gaan is een toepassing van die regel," stelt Jo De Wolf. "We zijn constant op zoek naar waardevolle langetermijnrelaties. Met partners die een kei zijn in hun vak, in wie we geloven met wie er voldoende wederzijds vertrouwen is om met open vizier samen te werken en zo elkaar te versterken. Over de afgelopen jaren vonden we zulke partners, onder andere in MG Real Estate als ontwikkelaar, Brussels Airport Company als grondeigenaar en Groep Cordeel als bouwbedrijf."

Laurenz Verledens

Jo De Wolf werkte zeven jaar voor Verhellen bij Leasinvest en Extensa, de vastgoedpoot van Ackermans & van Haaren. "Kris was in de beginjaren van mijn loopbaan mijn mentor", vertelt Jo De Wolf. "Bij belangrijke beslissingen kwam hij vaak uit bij een van de basisregels van auteur en managmentdenker Stephen Covey: 'Denk met het einde voor ogen'. Dat lijkt fatalistisch, maar het omgekeerde is waar. Het zet aan om op lange termijn te denken, wat helpt om met de juiste dingen bezig te zijn. Dat geldt ook en vooral in relaties met mensen. Draagt deze relatie op lange termijn tot groei? Is er een wisselwerking waaruit we beiden energie halen? Waar kan deze relatie naartoe evolueren? Als je geen langetermijnplan ziet, stop er dan onmiddellijk mee. Spaar je energie voor die relaties die wel een meerwaarde, intellectueel, materieel of sociaal, opleveren." "De politiek van Montea om op verschillende domeinen partnerships aan te gaan is een toepassing van die regel," stelt Jo De Wolf. "We zijn constant op zoek naar waardevolle langetermijnrelaties. Met partners die een kei zijn in hun vak, in wie we geloven met wie er voldoende wederzijds vertrouwen is om met open vizier samen te werken en zo elkaar te versterken. Over de afgelopen jaren vonden we zulke partners, onder andere in MG Real Estate als ontwikkelaar, Brussels Airport Company als grondeigenaar en Groep Cordeel als bouwbedrijf." Laurenz Verledens