U kunt zich hiernaast abonneren op de nieuwsbrief Bizz By Mail en zich uitschrijven door hierboven te klikken op de tab 'registreren' of 'registratie wijzigen'.

"Hij was mijn laatste baas bij Südzucker. Iedereen, zowel binnen als buiten Südzucker, zei altijd maar dat die kerel toch veel geluk gehad. 'Hij heeft ongelooflijk veel charisma. Hem lukt alles, zonder moeite. Zo gemakkelijk!', dat soort opmerkingen. De plaatsing van obligatieleningen bijvoorbeeld, tegen heel aantrekkelijke prijzen, lukte hem schijnbaar moeiteloos.

"Op een vrijdag zaten we voor de zoveelste keer om middernacht samen, we aten een pizza en dronken een glas cola. We hadden weer eens een obligatielening voorbereid met het bijbehorende prospectus. Ik trok een gezicht van: 'Moeten wij hier nu echt nog om één uur 's nachts zitten?' Daarop zei dr. Christoph Kirsch: 'Weet u, Herr Hubbuch, als je al die verhalen hoort over geluk en charisma en gemak, weet dan één ding: hoe meer ik vooraf voorbereid, hoe meer ik oefen, des te meer geluk heb ik'."

Hij bedoelde dat eigenlijk ironisch, maar er is overduidelijk een oorzakelijk verband tussen een goede voorbereiding en dat zogenaamde geluk. Geluk zonder inspanning bestaat dus niet. Achter veel schijnbaar moeiteloze succesverhalen schuilt hard werken en lang voorbereiden. Ik kan mijn voormalige baas alleen maar gelijk geven. Het is duidelijk dat je niet alles tot in de puntjes kunt voorbereiden, want daarvoor heb je vaak de tijd niet. Maar het geheim achter geluk, is toch wel een goede voorbereiding."

Wolfgang Riepl

"Hij was mijn laatste baas bij Südzucker. Iedereen, zowel binnen als buiten Südzucker, zei altijd maar dat die kerel toch veel geluk gehad. 'Hij heeft ongelooflijk veel charisma. Hem lukt alles, zonder moeite. Zo gemakkelijk!', dat soort opmerkingen. De plaatsing van obligatieleningen bijvoorbeeld, tegen heel aantrekkelijke prijzen, lukte hem schijnbaar moeiteloos."Op een vrijdag zaten we voor de zoveelste keer om middernacht samen, we aten een pizza en dronken een glas cola. We hadden weer eens een obligatielening voorbereid met het bijbehorende prospectus. Ik trok een gezicht van: 'Moeten wij hier nu echt nog om één uur 's nachts zitten?' Daarop zei dr. Christoph Kirsch: 'Weet u, Herr Hubbuch, als je al die verhalen hoort over geluk en charisma en gemak, weet dan één ding: hoe meer ik vooraf voorbereid, hoe meer ik oefen, des te meer geluk heb ik'."Hij bedoelde dat eigenlijk ironisch, maar er is overduidelijk een oorzakelijk verband tussen een goede voorbereiding en dat zogenaamde geluk. Geluk zonder inspanning bestaat dus niet. Achter veel schijnbaar moeiteloze succesverhalen schuilt hard werken en lang voorbereiden. Ik kan mijn voormalige baas alleen maar gelijk geven. Het is duidelijk dat je niet alles tot in de puntjes kunt voorbereiden, want daarvoor heb je vaak de tijd niet. Maar het geheim achter geluk, is toch wel een goede voorbereiding."Wolfgang Riepl