U kunt zich hiernaast abonneren op de nieuwsbrief Bizz By Mail en zich uitschrijven door hierboven te klikken op de tab 'registreren' of 'registratie wijzigen'.

1 Opperste concentratie. Geen betere tip tegen piekeren dan heel gerichte en opperste concentratie. Ga aan de slag met een moeilijk patisserierecept: door je gedachten er zo hard bij te houden heb je geen tijd om je te laten overmannen door negatieve denkpatronen.

2 Stop met 'moeten'. Vervang in je taalgebruik de zin 'ik moet ook nog...' door 'ik wil graag nog...'. Het zal je helpen bepalen wat echt belangrijk is en wat je plezier geeft (op het werk).

3 Actie! Niets is meer stresserend dan jezelf het slachtoffer te voelen van een situatie. Neem het heft in handen. Doen vermindert stress.

4 Haal het kind in je (even) terug boven. Valt het je op dat kinderen vaak een heel fysieke manier hebben om met stress om te gaan? Laat je even een halve minuut helemaal gaan: roep, lach, trek gekke bekken, spring op en neer.

5 Schaapjes wegtellen. Je brein maakt je in het midden van de nacht wakker en je wordt bestookt door negatieve gedachten ? Om rationeel te blijven denken en emotionele doemdenkerij te vermijden, kan je het best schaapjes aftellen (in plaats van ze op te tellen). Begin bijvoorbeeld bij 489 en werk terug naar nul.

Bron: Kluwer Opleidingen

1 Opperste concentratie. Geen betere tip tegen piekeren dan heel gerichte en opperste concentratie. Ga aan de slag met een moeilijk patisserierecept: door je gedachten er zo hard bij te houden heb je geen tijd om je te laten overmannen door negatieve denkpatronen.2 Stop met 'moeten'. Vervang in je taalgebruik de zin 'ik moet ook nog...' door 'ik wil graag nog...'. Het zal je helpen bepalen wat echt belangrijk is en wat je plezier geeft (op het werk).3 Actie! Niets is meer stresserend dan jezelf het slachtoffer te voelen van een situatie. Neem het heft in handen. Doen vermindert stress. 4 Haal het kind in je (even) terug boven. Valt het je op dat kinderen vaak een heel fysieke manier hebben om met stress om te gaan? Laat je even een halve minuut helemaal gaan: roep, lach, trek gekke bekken, spring op en neer.5 Schaapjes wegtellen. Je brein maakt je in het midden van de nacht wakker en je wordt bestookt door negatieve gedachten ? Om rationeel te blijven denken en emotionele doemdenkerij te vermijden, kan je het best schaapjes aftellen (in plaats van ze op te tellen). Begin bijvoorbeeld bij 489 en werk terug naar nul.Bron: Kluwer Opleidingen