U kunt zich abonneren of uitschrijven op de nieuwsbrief door hierboven te klikken op de tab 'registreren' of 'registratie wijzigen'.

Mythe 1: met multitasken krijg je meer gedaan. Lekker veel dingen tegelijk doen: autorijden, bellen, strijken, een verslag uitwerken, tv kijken, e-mailen en eten. Als je veel dingen tegelijk doet, kun je meer doen in minder tijd. De mannen maken ons wijs dat vrouwen daar beter in zijn. Wel bij mij werkt dat niet. Hoe meer dingen ik tegelijk moet doen, hoe minder geconcentreerd ik ben en hoe meer fouten ik maak.

Tip: chaos en stress ontstaan bij gebrek aan focus. Concentreer je op wat je absoluut gedaan wil krijgen, want daardoor kun je je tijd en aandacht zo effectief mogelijk verdelen.

Mythe 2: blijf voortdoen, want stilstaan is tijdverspilling. Alles versnelt: auto's, printers, de maatschappij. Door internet en social media heb je de hele wereld in je huiskamer. Wij moeten mee versnellen: lekker druk zijn is in. Hollen van de ene netwerkactiviteit naar de andere, de kinderen vlug afzetten aan school, een marathon lopen.

Tip: sta even stil en denk na voordat je iets doet. Vernauw zo je keuzes zodat jij de juiste acties kan nemen op het juiste moment.

Mythe 3: houd alles onder controle. Als je je omgeving onder controle houdt dan voel je je goed en veilig. Lekker grip op alles zodat je zeker bent dat er geen onverwachte dingen gebeuren. Zo weet je exact wanneer en hoe alles zal gebeuren.

Tip: de drang om alles onder controle te houden geeft een enorme druk. Als het niet loopt zoals jij verwacht, ervaar jij enorm veel stress. Controle uitoefenen is gebaseerd op angst voor het onbekende. Durf meer los te laten en te vertrouwen.

Mythe 4: doe alles zelf, dan is het beter gedaan. Je bent de enige persoon die de vaardigheden onder de knie heeft en die weet hoe je iets moet doen. Tegen dat je de stappen uitgelegd hebt, heb je het allang zelf uitgevoerd.

Tip: durf hulp te vragen en systematiseer. Er zijn zoveel zaken die je kan uitbesteden, of waar een ander je mee kan helpen. Een werkprocedurehandboek helpt om werk over te dragen. Schakel een poetsdienst in, laat enveloppes drukken in plaats van zelf printen, spreek af voor carpooling,...

Mythe 5: Zorg voor een perfecte scheiding tussen werk en privé. Privéproblemen horen niet thuis op het werk en omgekeerd. Je houdt alles netjes gescheiden. Collega's hoeven toch niet te weten dat je kind zo ziek is of dat je in een echtscheiding verwikkeld zit. Je zeurt toch niet tegen je partner als zaken moeilijker lopen op het werk.

Tip: alles gescheiden houden is niet realistisch. Zelfs al praat je niet over bepaalde zaken, je straalt het uit. Mensen bezitten voelsprieten zodat ze door hebben dat er iets niet klopt. Durf te benoemen dat het iets minder gaat. Het lucht op. Als jij begrip toont voor de ander, dan krijg je dat terug.

Heb je zelf originele tips & goede raad op het vlak van ondernemen, management, marketing, hr of leiderschap, stuur dan een bericht naar benny.debruyne AT trends.be.

Mythe 1: met multitasken krijg je meer gedaan. Lekker veel dingen tegelijk doen: autorijden, bellen, strijken, een verslag uitwerken, tv kijken, e-mailen en eten. Als je veel dingen tegelijk doet, kun je meer doen in minder tijd. De mannen maken ons wijs dat vrouwen daar beter in zijn. Wel bij mij werkt dat niet. Hoe meer dingen ik tegelijk moet doen, hoe minder geconcentreerd ik ben en hoe meer fouten ik maak. Tip: chaos en stress ontstaan bij gebrek aan focus. Concentreer je op wat je absoluut gedaan wil krijgen, want daardoor kun je je tijd en aandacht zo effectief mogelijk verdelen.Mythe 2: blijf voortdoen, want stilstaan is tijdverspilling. Alles versnelt: auto's, printers, de maatschappij. Door internet en social media heb je de hele wereld in je huiskamer. Wij moeten mee versnellen: lekker druk zijn is in. Hollen van de ene netwerkactiviteit naar de andere, de kinderen vlug afzetten aan school, een marathon lopen. Tip: sta even stil en denk na voordat je iets doet. Vernauw zo je keuzes zodat jij de juiste acties kan nemen op het juiste moment.Mythe 3: houd alles onder controle. Als je je omgeving onder controle houdt dan voel je je goed en veilig. Lekker grip op alles zodat je zeker bent dat er geen onverwachte dingen gebeuren. Zo weet je exact wanneer en hoe alles zal gebeuren. Tip: de drang om alles onder controle te houden geeft een enorme druk. Als het niet loopt zoals jij verwacht, ervaar jij enorm veel stress. Controle uitoefenen is gebaseerd op angst voor het onbekende. Durf meer los te laten en te vertrouwen.Mythe 4: doe alles zelf, dan is het beter gedaan. Je bent de enige persoon die de vaardigheden onder de knie heeft en die weet hoe je iets moet doen. Tegen dat je de stappen uitgelegd hebt, heb je het allang zelf uitgevoerd.Tip: durf hulp te vragen en systematiseer. Er zijn zoveel zaken die je kan uitbesteden, of waar een ander je mee kan helpen. Een werkprocedurehandboek helpt om werk over te dragen. Schakel een poetsdienst in, laat enveloppes drukken in plaats van zelf printen, spreek af voor carpooling,...Mythe 5: Zorg voor een perfecte scheiding tussen werk en privé. Privéproblemen horen niet thuis op het werk en omgekeerd. Je houdt alles netjes gescheiden. Collega's hoeven toch niet te weten dat je kind zo ziek is of dat je in een echtscheiding verwikkeld zit. Je zeurt toch niet tegen je partner als zaken moeilijker lopen op het werk. Tip: alles gescheiden houden is niet realistisch. Zelfs al praat je niet over bepaalde zaken, je straalt het uit. Mensen bezitten voelsprieten zodat ze door hebben dat er iets niet klopt. Durf te benoemen dat het iets minder gaat. Het lucht op. Als jij begrip toont voor de ander, dan krijg je dat terug.Heb je zelf originele tips & goede raad op het vlak van ondernemen, management, marketing, hr of leiderschap, stuur dan een bericht naar benny.debruyne AT trends.be.