U kunt zich abonneren of uitschrijven op de nieuwsbrief door hierboven te klikken op de tab 'registreren' of 'registratie wijzigen'.

1 Bepaal welke kwaliteiten er nodig zijn voor een multidisciplinair team. Gustave Eiffel eiste drie dingen voor zijn werven: wendbaarheid (zowel op het vlak van techniek als de houding van de werknemers), voorzichtigheid en voorbeeldigheid. Om te zorgen dat zijn werknemers betrokken waren, liet Eiffel zijn empathie en bekommernis merken. Hij legde bijvoorbeeld voor die tijd strenge normen op waarmee zijn personeel zichzelf kon beschermen tijdens het werk.

2 Kies voor een communicatie die overeenstemt met je waarden. Je communicatie wordt daardoor veel geloofwaardiger. De bouw van de Eiffeltoren was omstreden. Eiffel en Edouard Lockroy, de bevoegde minister die het project verdedigde, waren ervan overtuigd dat vooruitgang en innovatie de basis vormden van een beter leven voor de hele Franse samenleving. Die opvattingen verweefden ze met hun interne en externe communicatie. Het hiep hen om de obstakels op hun weg te overwinnen.

3. Leer een project goed af te sluiten. Maak duidelijk welke de bijdrage van elke medewerker is voor het welslagen van het project. Geef duidelijke tekenen van erkenning aan iedereen die meehielp. Destijds gaf Eiffel elke medewerken een medaille, zorgde hij voor een herdenkingsplaat met de namen van alle arbeiders en een financiële beloning. Leg bij het afsluiten de nadruk op alle fases die het project heeft doorlopen, de moeilijkheden en de manieren waarop ze werden overwonnen. Vergeet ook het doel van de opdracht niet. In het geval van Eiffel was dit de technische vooruitgang in dienst van de gemeenschap.

Bron: het oktobernummer van het Franse magazine Management.

1 Bepaal welke kwaliteiten er nodig zijn voor een multidisciplinair team. Gustave Eiffel eiste drie dingen voor zijn werven: wendbaarheid (zowel op het vlak van techniek als de houding van de werknemers), voorzichtigheid en voorbeeldigheid. Om te zorgen dat zijn werknemers betrokken waren, liet Eiffel zijn empathie en bekommernis merken. Hij legde bijvoorbeeld voor die tijd strenge normen op waarmee zijn personeel zichzelf kon beschermen tijdens het werk.2 Kies voor een communicatie die overeenstemt met je waarden. Je communicatie wordt daardoor veel geloofwaardiger. De bouw van de Eiffeltoren was omstreden. Eiffel en Edouard Lockroy, de bevoegde minister die het project verdedigde, waren ervan overtuigd dat vooruitgang en innovatie de basis vormden van een beter leven voor de hele Franse samenleving. Die opvattingen verweefden ze met hun interne en externe communicatie. Het hiep hen om de obstakels op hun weg te overwinnen.3. Leer een project goed af te sluiten. Maak duidelijk welke de bijdrage van elke medewerker is voor het welslagen van het project. Geef duidelijke tekenen van erkenning aan iedereen die meehielp. Destijds gaf Eiffel elke medewerken een medaille, zorgde hij voor een herdenkingsplaat met de namen van alle arbeiders en een financiële beloning. Leg bij het afsluiten de nadruk op alle fases die het project heeft doorlopen, de moeilijkheden en de manieren waarop ze werden overwonnen. Vergeet ook het doel van de opdracht niet. In het geval van Eiffel was dit de technische vooruitgang in dienst van de gemeenschap.Bron: het oktobernummer van het Franse magazine Management.