Toen het Franse communicatiebureau Ubi Bene op zoek ging naar een manier om voor de filmdistributeur 20th Century Fox de nieuwe animatiefilm Epic te promoten, was het logisch dat ze dachten aan een evenement in een bos. De 3D-film speelt zich af diep in een woud. In mei spande Trees & People in de buurt van Parijs een zeil van 250 vierkante meter tussen de bomen, acht meter boven de grond. Er werd ook een scherm van 40 vierkante meter opgehangen. Voor drie voorvertoningen en de officiële première op 18 mei konden telkens 50 mensen hoog in de bomen de film bekijken.

De Belgische arborist (boomverzorger) Bruno de Hemricourt de Grunne wil het publiek meer kennis bijbrengen over bomen en boomverzorging. Hij richtte met eigen middelen Trees & People op om een zelf ontwikkeld bevestigingssysteem op de markt te brengen waarmee grote zeilen tijdelijk in bomen kunnen worden gehangen zonder die bomen te beschadigen. Op die zeilen kunnen allerlei evenementen worden georganiseerd, in een bos, maar evengoed in een stadspark. Trees & People is gevestigd in Etterbeek, maar de proefopstellingen van het ophangingssysteem bevinden zich in de Ardennen.

Glamping

Met een ladder klim je tot op het zeil. Je kunt er vanalles op doen: films kijken, in een tentje slapen of een partijtje badminton spelen. Bruno de Grunne ziet vooral toepassingen voor evenementen en toerisme. "Je ziet steeds meer hutjes en hotels in bomen. Dat past in wat 'glamping' wordt genoemd: een samentrekking van glamour en camping. Mensen willen in de natuur zijn, maar houden vast aan hun luxe. Ook avonturenparken met een parcours tussen de bomen zijn populair. In landen met een tropisch klimaat vind je nog veel stranden met bomen, waar je tree resorts zou kunnen maken." Omdat het huidige doek veel beweegt, is het moeilijk om erop te slapen. Trees & People werkt daarom aan een nieuw product dat wel een vaste ondergrond heeft.

Helaas brengen de huidige bevestigingssystemen van boomhotels of avonturenparken veelal schade aan de bomen toe, vindt Bruno de Grunne. "Er wordt te veel druk op de bomen gezet, waardoor de stam wordt vervormd. Het ophangsysteem wordt bovendien op zo'n manier rond stammen bevestigd dat de bomen niet meer kunnen groeien. Daarom hebben we een techniek ontwikkeld die het gewicht over een grote oppervlakte verdeelt en geen sporen nalaat." Trees & People trekt zijn ecologische benadering consequent door. Zo zijn het zeildoek en het touw, in Frankrijk gemaakt door een producent van biotouw, volledig recycleerbaar. Trees & People noemde zijn ophangsysteem daarom No Trace: het wil geen sporen achterlaten.

Toen het Franse communicatiebureau Ubi Bene op zoek ging naar een manier om voor de filmdistributeur 20th Century Fox de nieuwe animatiefilm Epic te promoten, was het logisch dat ze dachten aan een evenement in een bos. De 3D-film speelt zich af diep in een woud. In mei spande Trees & People in de buurt van Parijs een zeil van 250 vierkante meter tussen de bomen, acht meter boven de grond. Er werd ook een scherm van 40 vierkante meter opgehangen. Voor drie voorvertoningen en de officiële première op 18 mei konden telkens 50 mensen hoog in de bomen de film bekijken.De Belgische arborist (boomverzorger) Bruno de Hemricourt de Grunne wil het publiek meer kennis bijbrengen over bomen en boomverzorging. Hij richtte met eigen middelen Trees & People op om een zelf ontwikkeld bevestigingssysteem op de markt te brengen waarmee grote zeilen tijdelijk in bomen kunnen worden gehangen zonder die bomen te beschadigen. Op die zeilen kunnen allerlei evenementen worden georganiseerd, in een bos, maar evengoed in een stadspark. Trees & People is gevestigd in Etterbeek, maar de proefopstellingen van het ophangingssysteem bevinden zich in de Ardennen. GlampingMet een ladder klim je tot op het zeil. Je kunt er vanalles op doen: films kijken, in een tentje slapen of een partijtje badminton spelen. Bruno de Grunne ziet vooral toepassingen voor evenementen en toerisme. "Je ziet steeds meer hutjes en hotels in bomen. Dat past in wat 'glamping' wordt genoemd: een samentrekking van glamour en camping. Mensen willen in de natuur zijn, maar houden vast aan hun luxe. Ook avonturenparken met een parcours tussen de bomen zijn populair. In landen met een tropisch klimaat vind je nog veel stranden met bomen, waar je tree resorts zou kunnen maken." Omdat het huidige doek veel beweegt, is het moeilijk om erop te slapen. Trees & People werkt daarom aan een nieuw product dat wel een vaste ondergrond heeft. Helaas brengen de huidige bevestigingssystemen van boomhotels of avonturenparken veelal schade aan de bomen toe, vindt Bruno de Grunne. "Er wordt te veel druk op de bomen gezet, waardoor de stam wordt vervormd. Het ophangsysteem wordt bovendien op zo'n manier rond stammen bevestigd dat de bomen niet meer kunnen groeien. Daarom hebben we een techniek ontwikkeld die het gewicht over een grote oppervlakte verdeelt en geen sporen nalaat." Trees & People trekt zijn ecologische benadering consequent door. Zo zijn het zeildoek en het touw, in Frankrijk gemaakt door een producent van biotouw, volledig recycleerbaar. Trees & People noemde zijn ophangsysteem daarom No Trace: het wil geen sporen achterlaten.