De curve staat nu op 0,5 punten, tegen -0,2 in december.Vooral in de diensten aan ondernemingen verbetert het ondernemersklimaat, en dat al voor de vierde maand op rij.

"De ondernemers schatten hun huidig activiteitspeil positiever in en hebben ook hun vooruitzichten opwaarts herzien", luidt het in het persbericht van de Nationale Bank.

Ook de ondernemers uit de verwerkende nijverheid en uit de bouwsector zijn in januari weer positiever, maar de toename is gematigder dan vorige maand.

In de handel daarentegen zakte het ondernemersvertrouwen voor de tweede maand op rij. "Vooral de vooruitzichten inzake werkgelegenheid zijn negatief." De algemene synthetische afgevlakte curve, die de onderliggende conjunctuurtrend weergeeft, is opwaarts gericht.

algemene synthetische curve, NBB
algemene synthetische curve © NBB
De curve staat nu op 0,5 punten, tegen -0,2 in december.Vooral in de diensten aan ondernemingen verbetert het ondernemersklimaat, en dat al voor de vierde maand op rij. "De ondernemers schatten hun huidig activiteitspeil positiever in en hebben ook hun vooruitzichten opwaarts herzien", luidt het in het persbericht van de Nationale Bank. Ook de ondernemers uit de verwerkende nijverheid en uit de bouwsector zijn in januari weer positiever, maar de toename is gematigder dan vorige maand. In de handel daarentegen zakte het ondernemersvertrouwen voor de tweede maand op rij. "Vooral de vooruitzichten inzake werkgelegenheid zijn negatief." De algemene synthetische afgevlakte curve, die de onderliggende conjunctuurtrend weergeeft, is opwaarts gericht.