De NBB-indicator, die het ondernemersvertrouwen in ons land peilt, zakte van -1,4 in december naar -3 in januari. Analisten geraadpleegd door Bloomberg hielden rekening met een daling tot-1,8.

Het bedrijfsklimaat verslechterde in de verwerkende nijverheid (van -3,7 naar -6,3), de diensten aan ondernemingen (van 12,9 naar 10,2) en de handel (van -4,8 naar - 8,6).

In de verwerkende nijverheid is er sprake van aarzeling. In de diensten aan ondernemingen namen vooral de vooruitzichten over de algemene marktvraag fors af. Ook de handelaars verwachten een aanzienlijke daling van de vraag.

De bouwsector (van -4,7 naar 0,5) daarentegen kende een verbetering van het vertrouwen, vooral over het orderbestand.

ondernemersvertrouwen tabel NBB januari 2016, NBB
ondernemersvertrouwen tabel NBB januari 2016 © NBB

(Belga/BO)

De NBB-indicator, die het ondernemersvertrouwen in ons land peilt, zakte van -1,4 in december naar -3 in januari. Analisten geraadpleegd door Bloomberg hielden rekening met een daling tot-1,8. Het bedrijfsklimaat verslechterde in de verwerkende nijverheid (van -3,7 naar -6,3), de diensten aan ondernemingen (van 12,9 naar 10,2) en de handel (van -4,8 naar - 8,6). In de verwerkende nijverheid is er sprake van aarzeling. In de diensten aan ondernemingen namen vooral de vooruitzichten over de algemene marktvraag fors af. Ook de handelaars verwachten een aanzienlijke daling van de vraag. De bouwsector (van -4,7 naar 0,5) daarentegen kende een verbetering van het vertrouwen, vooral over het orderbestand. (Belga/BO)