De verkoop in de kleinhandel in België lag in november lager (-0,2 procent) dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit de jongste volumecijfers van Eurostat, het Europees bureau voor de statistiek.

Ook de voorgaande maanden was de trend negatief. Opmerkelijk: België blijft het enige Europese land waar de verkoop in de kleinhandel verder afneemt. In de rest van Europa stijgt de verkoop in de kleinhandel. Gemiddeld lag de verkoop in de eurozone 2,3 procent hoger, in de Europese Unie zelfs 3,4 procent hoger.

Eurostat geeft geen verklaring, maar mogelijk hebben internetaankopen uit andere Europese landen (via onder meer bol.com of Zalando) een negatieve impact op de verkoop in de Belgische kleinhandel. De trend in België is overigens al maanden negatief, al is er wel beterschap in zicht.

Op maandbasis stijgt de verkoop al twee maanden op rij. In oktober met 0,9 procent en in november met 0,3 procent. Hier toont België zich dan weer de betere van de klas: in de rest van de eurozone daalde de verkoop met gemiddeld 0,4 procent in vergelijking met oktober.

De verkoop in de kleinhandel in België lag in november lager (-0,2 procent) dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit de jongste volumecijfers van Eurostat, het Europees bureau voor de statistiek.Ook de voorgaande maanden was de trend negatief. Opmerkelijk: België blijft het enige Europese land waar de verkoop in de kleinhandel verder afneemt. In de rest van Europa stijgt de verkoop in de kleinhandel. Gemiddeld lag de verkoop in de eurozone 2,3 procent hoger, in de Europese Unie zelfs 3,4 procent hoger. Eurostat geeft geen verklaring, maar mogelijk hebben internetaankopen uit andere Europese landen (via onder meer bol.com of Zalando) een negatieve impact op de verkoop in de Belgische kleinhandel. De trend in België is overigens al maanden negatief, al is er wel beterschap in zicht. Op maandbasis stijgt de verkoop al twee maanden op rij. In oktober met 0,9 procent en in november met 0,3 procent. Hier toont België zich dan weer de betere van de klas: in de rest van de eurozone daalde de verkoop met gemiddeld 0,4 procent in vergelijking met oktober.