Het aantal starters tijdens de eerste negen maanden van het jaar lag 2,4 procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar, stelt Unizo op basis van cijfers van het handelsinformatiekantoor Graydon en B-information.

"Nood aan ondernemers"

Tegen dit tempo komt een nieuw record in zicht. In het huidige recordjaar, 2011, waren er na negen maanden 32.846 zaken geopend in Vlaanderen. Uiteindelijk kwam het aantal starters over het volledige jaar uit op 44.879.

"We hebben ondernemers nodig. Om te zorgen voor jobs, voor onze welvaart. Onze economie zou gewoon niet draaien zonder ondernemers. Dat weer meer mensen de stap durven zetten naar ondernemerschap, is positief", zegt Unizo-topman Karel Van Eetvelt.

Vrijdag organiseert de organisatie voor de tweede keer de "Dag van de Ondernemer". Een hele dag lang lopen tal van politici stage bij ondernemers. Zo gaat Vlaams minister-president Geert Bourgeois aan de slag bij verlichtingsproducent Delta Light in Wevelgem. Voorts kunnen kandidaat-ondernemers via een "Ondernemerstest" hun kwaliteiten testen, toert Unizo rond met de "Meest Ondernemende Bus" en is er een actie met een speciale tattoo, omdat "ondernemen in je vel zit". (Belga/NS)

Het aantal starters tijdens de eerste negen maanden van het jaar lag 2,4 procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar, stelt Unizo op basis van cijfers van het handelsinformatiekantoor Graydon en B-information. Tegen dit tempo komt een nieuw record in zicht. In het huidige recordjaar, 2011, waren er na negen maanden 32.846 zaken geopend in Vlaanderen. Uiteindelijk kwam het aantal starters over het volledige jaar uit op 44.879. "We hebben ondernemers nodig. Om te zorgen voor jobs, voor onze welvaart. Onze economie zou gewoon niet draaien zonder ondernemers. Dat weer meer mensen de stap durven zetten naar ondernemerschap, is positief", zegt Unizo-topman Karel Van Eetvelt. Vrijdag organiseert de organisatie voor de tweede keer de "Dag van de Ondernemer". Een hele dag lang lopen tal van politici stage bij ondernemers. Zo gaat Vlaams minister-president Geert Bourgeois aan de slag bij verlichtingsproducent Delta Light in Wevelgem. Voorts kunnen kandidaat-ondernemers via een "Ondernemerstest" hun kwaliteiten testen, toert Unizo rond met de "Meest Ondernemende Bus" en is er een actie met een speciale tattoo, omdat "ondernemen in je vel zit". (Belga/NS)