1. Sta elke ochtend op hetzelfde uur op. Op die manier weet uw lichaam instinctief wanneer de dag begint. Na een maand gebeurt dat automatisch en vermindert u het risico dat u niet uit uw nest kunt komen.

2. Zet uw wekker ver van uw bed, zodat u eruit moet om hem af te zetten.

3. Kruip nu niet meer terug in bed!

4. Laat een beetje daglicht in de kamer schijnen. Dat stimuleert de productie van dopamine, waardoor u zich in vorm voelt. Kunstlicht stimuleert niets. Een kleine ochtendwandeling helpt om goed wakker te worden.

5. Organiseer een klein ochtendritueel. 's Morgens kunnen automatismen het leven veel eenvoudiger maken.

6. Volg deze regels een hele maand. Dat is de tijd die uw lichaam nodig heeft om te wennen aan de nieuwe gewoonten. De eerste tien dagen zijn het moeilijkst.

7. Concentreer u op het uur dat u moet opstaan en niet op het uur dat u gaat slapen.

Bron: Express.be

1. Sta elke ochtend op hetzelfde uur op. Op die manier weet uw lichaam instinctief wanneer de dag begint. Na een maand gebeurt dat automatisch en vermindert u het risico dat u niet uit uw nest kunt komen. 2. Zet uw wekker ver van uw bed, zodat u eruit moet om hem af te zetten. 3. Kruip nu niet meer terug in bed! 4. Laat een beetje daglicht in de kamer schijnen. Dat stimuleert de productie van dopamine, waardoor u zich in vorm voelt. Kunstlicht stimuleert niets. Een kleine ochtendwandeling helpt om goed wakker te worden. 5. Organiseer een klein ochtendritueel. 's Morgens kunnen automatismen het leven veel eenvoudiger maken. 6. Volg deze regels een hele maand. Dat is de tijd die uw lichaam nodig heeft om te wennen aan de nieuwe gewoonten. De eerste tien dagen zijn het moeilijkst. 7. Concentreer u op het uur dat u moet opstaan en niet op het uur dat u gaat slapen. Bron: Express.be