Bepaal eerst hoe langzaam uw site is. Google heeft een aantal tools waarmee u de snelheid van uw website kunt bepalen, zoals Google Webmaster Tools. Als uw site sneller oplaadt dan 75 procent van alle sites die Google checkt, zit u goed. Y Slow (van Yahoo) geeft uw site een beoordeling van A tot F.

Verklein of verwijder grote beelden. Houd beelden tussen 500 en 800 pixels breed, met 72 dpi. Verwijder metadata zoals de datum en plaats van de opname, het type camera en de resolutie. U kunt ook thumbnails gebruiken die als een groot beeld verschijnen in een apart venster. Probeer dat eens met Quick Thumbnail.

Beperk het aantal plug-ins en JavaScript. Dat zijn bijvoorbeeld onlineformulieren, Like-knoppen, Twitter-berichten, commentaren. Een JavaScript bovenaan de webpagina vertraagt het laadproces; een plug-in zoals een weerapplicatie die afkomstig is van een trage site zal op uw pagina traag doen opladen.

Beperk het gebruik van Flash. Blitse effecten op een website kosten laadtijd. Gebruik liever HTML5.

Gebruik een cachegeheugen voor de site. Uw website bevat tientallen elementen die op verschillende servers staan. Dat vergt tijd om samen te stellen. U kunt beter een cachegeheugen voor uw site gebruiken, zodat de site eerst wordt geassembleerd op de server. WordPress heeft bijvoorbeeld WP Super Cache of WP Total Cache.

Bron: Entrepreneur.com

Bepaal eerst hoe langzaam uw site is. Google heeft een aantal tools waarmee u de snelheid van uw website kunt bepalen, zoals Google Webmaster Tools. Als uw site sneller oplaadt dan 75 procent van alle sites die Google checkt, zit u goed. Y Slow (van Yahoo) geeft uw site een beoordeling van A tot F. Verklein of verwijder grote beelden. Houd beelden tussen 500 en 800 pixels breed, met 72 dpi. Verwijder metadata zoals de datum en plaats van de opname, het type camera en de resolutie. U kunt ook thumbnails gebruiken die als een groot beeld verschijnen in een apart venster. Probeer dat eens met Quick Thumbnail. Beperk het aantal plug-ins en JavaScript. Dat zijn bijvoorbeeld onlineformulieren, Like-knoppen, Twitter-berichten, commentaren. Een JavaScript bovenaan de webpagina vertraagt het laadproces; een plug-in zoals een weerapplicatie die afkomstig is van een trage site zal op uw pagina traag doen opladen. Beperk het gebruik van Flash. Blitse effecten op een website kosten laadtijd. Gebruik liever HTML5. Gebruik een cachegeheugen voor de site. Uw website bevat tientallen elementen die op verschillende servers staan. Dat vergt tijd om samen te stellen. U kunt beter een cachegeheugen voor uw site gebruiken, zodat de site eerst wordt geassembleerd op de server. WordPress heeft bijvoorbeeld WP Super Cache of WP Total Cache. Bron: Entrepreneur.com