Tijdens de zomermaanden ontvangt u enkel op maandag, woensdag en vrijdag een Bizz by Mail in plaats van elke weekdag.

1 Kies ervoor om gelukkig te zijn op het werk.'Geluk is een keuze', zei ooit iemand. Een eenvoudig idee? Ja. Makkelijk uit te voeren? Iets minder. We hebben immers niet allemaal een droomjob of de beste baas ter wereld. Maar als bepaalde facetten van je werk je blij maken, concentreer je daar dan op. Knoop vriendschap aan met de collega's die je leuk vindt. Negatieve mensen en roddelaars moet je te allen prijze vermijden. Je hebt de keuze tussen gelukkig of ongelukkig zijn op het werk. Maak de juiste keuze.

2 Neem je lot in eigen handen. Als je collega's of overste het oké vinden dat je meer doet, profiteer er dan van. Dat is immers maar al te vaak niet zo. Beantwoord de volgende vraag en het zal duidelijk worden: 'Voor wie is jouw professionele ontplooiing het belangrijkst?' Voor JOU natuurlijk. Het komt aan jou en niemand anders toe om de prestatiegerichte werknemer te worden die je graag wil zijn.

3 Doe elke dag iets wat je leuk vindt (of schep plezier in iets wat je doet). Als je je job sowieso leuk vindt, dan is dit advies makkelijk te volgen. Ben je ongelukkig op het werk, dan wordt het moeilijker. Zoek voor jezelf een of meerdere dingen uit die je leuk vindt aan je werk en concentreer je daarop. Door elke dag iets te doen wat je leuk vindt, zul je je werk meer leren appreciëren, ook al omvat het een aantal vervelende, repetitieve of onaangename taken.

4 Leef verbintenissen na. Zaken beloven die niet haalbaar zijn, kan leiden tot onnodige stress en algemeen ongenoegen op het werk. Onmogelijke verbintenissen aangaan kan al je krachten vergen om excuses en redenen te bedenken die je falen rechtvaardigen. Je verliest niet enkel tijd, maar zadelt jezelf ook met stress en angst op voor de mogelijke gevolgen van je tekortschieten. Beloof enkel dingen die je kan waarmaken.

5 Zoek ander werk.Als niets uitkomst biedt, dan is dit het beste advies. Hebben de vorige tips niets opgeleverd, kijk dan uit naar een andere baan. Je zal versteld staan hoe vaak je zal glimlachen, alleen al door aan je nieuwe baan te denken. Het maakt je huidige job meteen veel aangenamer.

(Bron: kellyservices.ca)

1 Kies ervoor om gelukkig te zijn op het werk.'Geluk is een keuze', zei ooit iemand. Een eenvoudig idee? Ja. Makkelijk uit te voeren? Iets minder. We hebben immers niet allemaal een droomjob of de beste baas ter wereld. Maar als bepaalde facetten van je werk je blij maken, concentreer je daar dan op. Knoop vriendschap aan met de collega's die je leuk vindt. Negatieve mensen en roddelaars moet je te allen prijze vermijden. Je hebt de keuze tussen gelukkig of ongelukkig zijn op het werk. Maak de juiste keuze. 2 Neem je lot in eigen handen. Als je collega's of overste het oké vinden dat je meer doet, profiteer er dan van. Dat is immers maar al te vaak niet zo. Beantwoord de volgende vraag en het zal duidelijk worden: 'Voor wie is jouw professionele ontplooiing het belangrijkst?' Voor JOU natuurlijk. Het komt aan jou en niemand anders toe om de prestatiegerichte werknemer te worden die je graag wil zijn. 3 Doe elke dag iets wat je leuk vindt (of schep plezier in iets wat je doet). Als je je job sowieso leuk vindt, dan is dit advies makkelijk te volgen. Ben je ongelukkig op het werk, dan wordt het moeilijker. Zoek voor jezelf een of meerdere dingen uit die je leuk vindt aan je werk en concentreer je daarop. Door elke dag iets te doen wat je leuk vindt, zul je je werk meer leren appreciëren, ook al omvat het een aantal vervelende, repetitieve of onaangename taken. 4 Leef verbintenissen na. Zaken beloven die niet haalbaar zijn, kan leiden tot onnodige stress en algemeen ongenoegen op het werk. Onmogelijke verbintenissen aangaan kan al je krachten vergen om excuses en redenen te bedenken die je falen rechtvaardigen. Je verliest niet enkel tijd, maar zadelt jezelf ook met stress en angst op voor de mogelijke gevolgen van je tekortschieten. Beloof enkel dingen die je kan waarmaken. 5 Zoek ander werk.Als niets uitkomst biedt, dan is dit het beste advies. Hebben de vorige tips niets opgeleverd, kijk dan uit naar een andere baan. Je zal versteld staan hoe vaak je zal glimlachen, alleen al door aan je nieuwe baan te denken. Het maakt je huidige job meteen veel aangenamer.(Bron: kellyservices.ca)