U kunt zich abonneren op de nieuwsbrief door hierboven te klikken op de tab 'registreren' of 'registratie wijzigen'.

1 Probeer niet snel rijk te worden

Het lijkt erop dat investeerders in Europa vooral snel rijk willen worden. Ze geven bedrijven zelden de tijd om organisch te groeien en hun potentieel waar te maken. Daarom zijn er geen 'blockbusters' onder de succesvolle start-ups. Europa slaagt erin leiders te creëren - kijk naar Autonomy, Skype of Spotify - maar een wereldwijd bekend icoon zoals Google of Facebook is er niet.

2 Vereenvoudig

Elke regel, wet of bepaling die bedrijven vertraagt kan dodelijk zijn in de beginfase waarin een start-up nog niet veel kapitaal heeft.

3 Zorg voor wortels

Fiscale voordelen die technologiebedrijven aanmoedigen om zich in je land te vestigen zijn een duidelijke stimulans.

4 Gedraag je als een olifant in de porseleinwinkel

Amerikanen staan bekend om hun gedurfde en agressieve aanpak. Ze beknibbelen op hun bedrijven om hun producten zo goed mogelijk te kunnen vermarkten. Die agressieve aanpak is meer dan nodig in het beginstadium van een bedrijf.

5 Laat ruimte voor mislukkingen

In Silicon Valley levert deel uit maken van een bedrijf dat mislukt je een pluim op voor moed en een pak ervaring. Het is niet iets waar ondernemers zich voor schamen. Zelfs al ga je op je bek, trek dan de juiste lessen uit de mislukking en krabbel recht.

Bron: Startups.co.uk

1 Probeer niet snel rijk te wordenHet lijkt erop dat investeerders in Europa vooral snel rijk willen worden. Ze geven bedrijven zelden de tijd om organisch te groeien en hun potentieel waar te maken. Daarom zijn er geen 'blockbusters' onder de succesvolle start-ups. Europa slaagt erin leiders te creëren - kijk naar Autonomy, Skype of Spotify - maar een wereldwijd bekend icoon zoals Google of Facebook is er niet.2 VereenvoudigElke regel, wet of bepaling die bedrijven vertraagt kan dodelijk zijn in de beginfase waarin een start-up nog niet veel kapitaal heeft. 3 Zorg voor wortelsFiscale voordelen die technologiebedrijven aanmoedigen om zich in je land te vestigen zijn een duidelijke stimulans.4 Gedraag je als een olifant in de porseleinwinkelAmerikanen staan bekend om hun gedurfde en agressieve aanpak. Ze beknibbelen op hun bedrijven om hun producten zo goed mogelijk te kunnen vermarkten. Die agressieve aanpak is meer dan nodig in het beginstadium van een bedrijf. 5 Laat ruimte voor mislukkingenIn Silicon Valley levert deel uit maken van een bedrijf dat mislukt je een pluim op voor moed en een pak ervaring. Het is niet iets waar ondernemers zich voor schamen. Zelfs al ga je op je bek, trek dan de juiste lessen uit de mislukking en krabbel recht.Bron: Startups.co.uk