Cellen formatteren. U kunt in een klik de weergave van de celinhoud veranderen naar een cijfer, datum, percentage enzovoort. In de 'Quick Access Toolbar' (of werkbalk) onder het tabblad 'Home' vindt u bij 'Number' een lijst met alle frequent gebruikte numerieke weergaven.

Bewerking herhalen. U kunt uw laatste bewerking in Excel snel herhalen. Stel, u hebt net het lettertype in een cel aangepast. U wilt dat graag ook doortrekken naar een andere cel. Door op F4 te klikken herhaalt Excel uw vorige bewerking.

Draaitabellen: velden slepen in de grid. Het aanmaken van een draaitabel is veel eenvoudiger geworden in Excel 2007. Verlangt u toch naar die oude lay-out, waarbij u gemakkelijk velden in het grid zelf kunt slepen? Dat kan. Ga naar de 'Pivot Table Options'. Kies daar voor het tabblad 'Display'. Daar vinkt u de optie 'Classic PivotTable Layout' aan.

Verwijzingen naar rijen en kolommen wijzigen. Excel gebruikt letters voor de kolommen en cijfers voor de rijen. Celverwijzingen bestaan dan ook uit een letter en een cijfer (bv. C1). Maar u kunt de kolommen aanduiden met een cijfer. Klik op de 'Office'-knop links bovenaan en kies daar 'Excel Options'. In het tabblad 'Formulas' kunt u kiezen voor "R1C1 Reference Style".

Dubbele waarden terugvinden. Moet u weleens dubbele waarden in een lijst zoeken? Dat kan met de Exact-functie in Excel. U sorteert uw lijst alfabetisch op de kolom waarin u de dubbele waarden wilt zoeken. Voeg nu een lege kolom toe. U gaat naar het functiemenu en zoekt daar naar 'Exact'. In het veld 'Text 1' geeft u de eerste cel in die u wilt vergelijken. In het veld 'Text 2' geeft u de tweede cel in die u wilt vergelijken. U kunt nu heel gemakkelijk deze formule doorkopiëren over de volledige lengte van de kolom. De velden met dubbele waarden krijgen de markering 'True'. De andere velden 'False'.

Bron: Kluwer Opleidingen

Cellen formatteren. U kunt in een klik de weergave van de celinhoud veranderen naar een cijfer, datum, percentage enzovoort. In de 'Quick Access Toolbar' (of werkbalk) onder het tabblad 'Home' vindt u bij 'Number' een lijst met alle frequent gebruikte numerieke weergaven. Bewerking herhalen. U kunt uw laatste bewerking in Excel snel herhalen. Stel, u hebt net het lettertype in een cel aangepast. U wilt dat graag ook doortrekken naar een andere cel. Door op F4 te klikken herhaalt Excel uw vorige bewerking. Draaitabellen: velden slepen in de grid. Het aanmaken van een draaitabel is veel eenvoudiger geworden in Excel 2007. Verlangt u toch naar die oude lay-out, waarbij u gemakkelijk velden in het grid zelf kunt slepen? Dat kan. Ga naar de 'Pivot Table Options'. Kies daar voor het tabblad 'Display'. Daar vinkt u de optie 'Classic PivotTable Layout' aan. Verwijzingen naar rijen en kolommen wijzigen. Excel gebruikt letters voor de kolommen en cijfers voor de rijen. Celverwijzingen bestaan dan ook uit een letter en een cijfer (bv. C1). Maar u kunt de kolommen aanduiden met een cijfer. Klik op de 'Office'-knop links bovenaan en kies daar 'Excel Options'. In het tabblad 'Formulas' kunt u kiezen voor "R1C1 Reference Style". Dubbele waarden terugvinden. Moet u weleens dubbele waarden in een lijst zoeken? Dat kan met de Exact-functie in Excel. U sorteert uw lijst alfabetisch op de kolom waarin u de dubbele waarden wilt zoeken. Voeg nu een lege kolom toe. U gaat naar het functiemenu en zoekt daar naar 'Exact'. In het veld 'Text 1' geeft u de eerste cel in die u wilt vergelijken. In het veld 'Text 2' geeft u de tweede cel in die u wilt vergelijken. U kunt nu heel gemakkelijk deze formule doorkopiëren over de volledige lengte van de kolom. De velden met dubbele waarden krijgen de markering 'True'. De andere velden 'False'. Bron: Kluwer Opleidingen