In de eerste zomermaand gingen in ons land 858 bedrijven over de kop. Dat zijn er 243 of 39,51 procent meer dan in dezelfde maand vorig jaar, meldt handelsinformatiekantoor Graydon.

Van januari tot en met juli zagen in totaal 7.051 bedrijven zich verplicht het faillissement aan te vragen. In vergelijking met de eerste zeven maanden van vorig jaar is dat een toename met 14,19 procent.

Graydon merkt op dat er geen enkele regio in ons land gespaard bleef van de faillissementengolf. Toch was voor de periode januari-juli de stijging het grootst in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, met een toename van 37,47 procent. In Vlaanderen wordt over dezelfde periode een stijging genoteerd met 7,37 procent, In Wallonië een stijging met 10,72 procent.

Als bedrijven over de kop gaan, heeft dat uiteraard ook gevolgen voor de werkgelegenheid. Over de eerste zeven maanden van dit jaar kwamen er 15.672 jobs op de tocht te staan als gevolg van het faillissement van de werkgever. In vergelijking met dezelfde periode in 2012 zijn dat er 2,47 procent meer. In de maand juli sneuvelden er 1.778 banen.

In juli kostte het faillissement van Transports P. Van Snick & Fils uit Sint-Gillis het meeste banen: 91. Het zwaarste banenverlies sinds begin dit jaar blijft op naam van Harry Verbinnen. Door het faillissement van het bedrijf uit Olen - eind februari - sneuvelden 192 banen.

Hoewel de horeca de sector blijft waarbinnen in absolute aantallen het grootste aantal faillissementen valt, kent de bouwsector met 23,6 procent de grootste stijging van het aantal faillissementen. (BO)

In de eerste zomermaand gingen in ons land 858 bedrijven over de kop. Dat zijn er 243 of 39,51 procent meer dan in dezelfde maand vorig jaar, meldt handelsinformatiekantoor Graydon. Van januari tot en met juli zagen in totaal 7.051 bedrijven zich verplicht het faillissement aan te vragen. In vergelijking met de eerste zeven maanden van vorig jaar is dat een toename met 14,19 procent. Graydon merkt op dat er geen enkele regio in ons land gespaard bleef van de faillissementengolf. Toch was voor de periode januari-juli de stijging het grootst in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, met een toename van 37,47 procent. In Vlaanderen wordt over dezelfde periode een stijging genoteerd met 7,37 procent, In Wallonië een stijging met 10,72 procent. Als bedrijven over de kop gaan, heeft dat uiteraard ook gevolgen voor de werkgelegenheid. Over de eerste zeven maanden van dit jaar kwamen er 15.672 jobs op de tocht te staan als gevolg van het faillissement van de werkgever. In vergelijking met dezelfde periode in 2012 zijn dat er 2,47 procent meer. In de maand juli sneuvelden er 1.778 banen.In juli kostte het faillissement van Transports P. Van Snick & Fils uit Sint-Gillis het meeste banen: 91. Het zwaarste banenverlies sinds begin dit jaar blijft op naam van Harry Verbinnen. Door het faillissement van het bedrijf uit Olen - eind februari - sneuvelden 192 banen.Hoewel de horeca de sector blijft waarbinnen in absolute aantallen het grootste aantal faillissementen valt, kent de bouwsector met 23,6 procent de grootste stijging van het aantal faillissementen. (BO)