U kunt zich abonneren op de nieuwsbrief door hierboven te klikken op de tab 'registreren' of 'registratie wijzigen'.

1 Kom met een volledig uitgewerkt aanbod en bied een kant-en-klare oplossing aan. "Qatarezen zijn belust op Europese knowhow," zegt François-Xavier Depireux, die Europese bedrijven adviseert die zakendoen in de Perzische Golf. "Leg de nadruk op kwaliteit, veiligheid, ernst, flexibiliteit. Weet hen te verleiden met maximaal drie producten."

2 Blijf kalm als er niet meteen een bestelling komt. "Als je die ons-kent-onsmarkt niet kent, kom je er niet in. Ook als ze vastbesloten zijn met u in zee te gaan, duurt het nog een paar maanden voor ze in actie schieten. Aarzel niet om te bellen. Let op het kleinste teken van interesse."

3 Kies voor een jaarlijks verlengbaar exclusiviteitscontract, afhankelijk van de jaarprestaties. "Maak geregeld samen een stand van zaken op. Zo voorkomt u onaangename verrassingen aan het einde van het jaar."

Nog meer tips vindt u in het volledige artikel over zakendoen in Qatar in de nieuwe Trends, vanaf vandaag in de winkel.

1 Kom met een volledig uitgewerkt aanbod en bied een kant-en-klare oplossing aan. "Qatarezen zijn belust op Europese knowhow," zegt François-Xavier Depireux, die Europese bedrijven adviseert die zakendoen in de Perzische Golf. "Leg de nadruk op kwaliteit, veiligheid, ernst, flexibiliteit. Weet hen te verleiden met maximaal drie producten."2 Blijf kalm als er niet meteen een bestelling komt. "Als je die ons-kent-onsmarkt niet kent, kom je er niet in. Ook als ze vastbesloten zijn met u in zee te gaan, duurt het nog een paar maanden voor ze in actie schieten. Aarzel niet om te bellen. Let op het kleinste teken van interesse."3 Kies voor een jaarlijks verlengbaar exclusiviteitscontract, afhankelijk van de jaarprestaties. "Maak geregeld samen een stand van zaken op. Zo voorkomt u onaangename verrassingen aan het einde van het jaar."Nog meer tips vindt u in het volledige artikel over zakendoen in Qatar in de nieuwe Trends, vanaf vandaag in de winkel.