Een halve dag stilte. De tijd dat iedereen zijn eigen kantoor of zelfs zijn eigen bureau had, ligt achter ons. We zijn constant aanspreekbaar door collega's. Via mail en gsm kunnen klanten, leveranciers en andere zakelijke contacten ons te allen tijde bereiken. Wanneer krijgt u nog eens de gelegenheid om in rust en stilte na te denken? En hetzelfde geldt voor al uw collega's. Daarom kunt u elke week een halve dag uittrekken waarin niemand mag mailen, bellen of collega's storen. Zo kan iedereen geconcentreerd de lopende projecten bestuderen of nadenken over nieuwe ideeën.

De 'waarom niet'-wedstrijd. Tijdens een brainstorming worden veel uiteenlopende ideeën gelanceerd. Om de discussie te bevorderen, kunnen de deelnemers punten verdienen door te reageren op een gelanceerd idee. Iemand die op een suggestie antwoordt met 'Waarom niet?' moet de sterke en zwakke punten ervan opsommen. Zo ontstaat er meteen een brede discussie. Degene die na de vergadering (of na een maand) de meeste 'waarom niet'-antwoorden heeft gegeven, wint de wedstrijd.

Bron: Créativores

Een halve dag stilte. De tijd dat iedereen zijn eigen kantoor of zelfs zijn eigen bureau had, ligt achter ons. We zijn constant aanspreekbaar door collega's. Via mail en gsm kunnen klanten, leveranciers en andere zakelijke contacten ons te allen tijde bereiken. Wanneer krijgt u nog eens de gelegenheid om in rust en stilte na te denken? En hetzelfde geldt voor al uw collega's. Daarom kunt u elke week een halve dag uittrekken waarin niemand mag mailen, bellen of collega's storen. Zo kan iedereen geconcentreerd de lopende projecten bestuderen of nadenken over nieuwe ideeën. De 'waarom niet'-wedstrijd. Tijdens een brainstorming worden veel uiteenlopende ideeën gelanceerd. Om de discussie te bevorderen, kunnen de deelnemers punten verdienen door te reageren op een gelanceerd idee. Iemand die op een suggestie antwoordt met 'Waarom niet?' moet de sterke en zwakke punten ervan opsommen. Zo ontstaat er meteen een brede discussie. Degene die na de vergadering (of na een maand) de meeste 'waarom niet'-antwoorden heeft gegeven, wint de wedstrijd. Bron: Créativores