Isoleer lawaaierige ruimtes. Een kopieermachine, printer, voordeur, koffiehoek : sommige pekken zijn rumoeriger dan andere. Daarom moeten ze goed geïsoleerd zijn. Ook zou de constante toeloop naar deze ruimtes aan het zicht onttrokken moeten worden.

Kies toestellen die weinig lawaai maken. De ventilatie, chauffage en airconditioning kunnen soms veel lawaai maken. Houd de geluidscriteria in de gaten bij de aankoop en installatie van dit materieel.

Installeer tussenpanelen. In sommige bedrijven staan halfhoge panelen die het geluid dempen. Het is nog niet aangetoond dat die echt helpen. Onder 1,70 meter dempen ze het geluid nauwelijks, maar ze hebben wel een psychologisch effect: de werknemer voelt zich meer thuis op zijn werkplek.

Gebruik kleurcodes. Om het aantal gesprekjes aan individuele bureaus te verminderen, kunnen werknemers kleurencodes gebruiken die hun beschikbaarheid aanduiden. Een rood, geel of groen teken wijst op 'niet storen', 'alleen storen in noodgevallen' of 'beschikbaar'.

Zet een neutraliserende koptelefoon op. Sommige koptelefoons hebben een geluidsneutraliserende functie. Een microfoon in de koptelefoon vangt de omgevingsgeluiden op en zendt tegengestelde golven uit, waardoor het geluid wegvalt.

Bron: Journaldunet.com

Isoleer lawaaierige ruimtes. Een kopieermachine, printer, voordeur, koffiehoek : sommige pekken zijn rumoeriger dan andere. Daarom moeten ze goed geïsoleerd zijn. Ook zou de constante toeloop naar deze ruimtes aan het zicht onttrokken moeten worden. Kies toestellen die weinig lawaai maken. De ventilatie, chauffage en airconditioning kunnen soms veel lawaai maken. Houd de geluidscriteria in de gaten bij de aankoop en installatie van dit materieel. Installeer tussenpanelen. In sommige bedrijven staan halfhoge panelen die het geluid dempen. Het is nog niet aangetoond dat die echt helpen. Onder 1,70 meter dempen ze het geluid nauwelijks, maar ze hebben wel een psychologisch effect: de werknemer voelt zich meer thuis op zijn werkplek. Gebruik kleurcodes. Om het aantal gesprekjes aan individuele bureaus te verminderen, kunnen werknemers kleurencodes gebruiken die hun beschikbaarheid aanduiden. Een rood, geel of groen teken wijst op 'niet storen', 'alleen storen in noodgevallen' of 'beschikbaar'. Zet een neutraliserende koptelefoon op. Sommige koptelefoons hebben een geluidsneutraliserende functie. Een microfoon in de koptelefoon vangt de omgevingsgeluiden op en zendt tegengestelde golven uit, waardoor het geluid wegvalt.Bron: Journaldunet.com