Uit het magazine
Benny Debruyne

In oktober schiet Scaleup Vlaanderen weer uit de startblokken, het begeleidingsprogramma voor beloftevolle bedrijven van Agoria en Sirris. Zij haalden er met imec.istart een derde partner bij. Boven op de coachingprogramma's komen er ook masterclasses en individuele begeleiding. "Het wordt het meest complete programma voor start-ups en scale-ups in Vlaanderen."

Uit het magazine

Zelfstandigen hebben de voorbije maanden massaal gebruikgemaakt van coronasteunmaatregelen zoals het overbruggingsrecht en het uitstel van de storting van sociale bijdragen. Het duwde de sociale zekerheid in het rood, maar dat zou tijdelijk zijn. Er is zelfs perspectief op een structurele verbetering van het sociale statuut van de zelfstandigen.

Steven Van Belleghem schudde zo'n tien jaar geleden CEO's en kaderleden in binnen- en buitenland wakker met het boek The Conversation Manager, een pleidooi voor sociale media als middel om dichter bij de klant te staan. In zijn vijfde boek, The offer you can't refuse, hamert de marketingexpert onverminderd op het potentieel van technologie en extreme klantgerichtheid. "De hogere eisen van de klant zijn een kans voor lokale bedrijven."

Ruim de helft van alle Vlamingen beschouwt het ondernemerschap als een interessante carrièrekeuze met een hoge status, blijkt uit een onderzoek van het Steunpunt Ondernemerschap en Regionale Economie. 'Vlaanderen presteert in dat verband opmerkelijk beter dan de meeste buurlanden', klinkt het in een persbericht van Vlaams minister van Economie Hilde Crevits.