Uit het magazine

Bijlwerpen komt naar Vlaanderen

Vrijetijdsbestedingen zoals bijlwerpen, angerrooms en obstakelraces vieren vaardigheden die als 'mannelijk' te boek staan: rauwe kracht ontketenen, loos gaan, risico's nemen, niet zeuren en doorbijten. Was de ongetemde viriliteit dan niet op haar retour?

Uit het magazine

The Family helpt entrepreneurs te groeien met swag

Na kantoren in Parijs, Berlijn en Londen, de grootste drie start-uphubs van Europa, koos The Family begin dit jaar Brussel als locatie voor zijn vierde kantoor. The Family helpt ondernemers te groeien en neemt een participatie in start-ups. Maar noem hen vooral geen accelerator.

Uit het magazine

Mathijs De Wit (Newion): 'Belgische start-ups moeten niet meer onderdoen voor de Nederlandse'

Stijn Fockedey

Collibra is de eerste Belgische techbelofte met een waardering van een miljard dollar, een zogenoemde unicorn. Het Nederlandse fonds Newion profiteert mee van dat succes omdat het al heel vroeg in de dataspecialist investeerde. Mathijs De Wit, partner bij Newion, ziet niet direct een ander Belgisch softwarebedrijf in de voetsporen van Collibra treden, maar hij prijst het hoge niveau van de Belgische techondernemers.

Uit het magazine

België ontdekt de foodmarket: horeca en markt onder één dak

Frederic Eelbode

Struinen langs kraampjes, een hapje en een drankje verorberen, het lijkt wel vakantie. Markten zoals La Boquiera in Barcelona en de Torvehallerne in Kopenhagen zijn toeristische trekpleisters. Ook in ons land duiken foodmarkets op. Waken over het evenwicht tussen horeca en markt lijkt de sleutel tot succes.