Trends

De Duitse privacywaakhond is een onderzoek gestart naar kledingketen H&M. Er zijn sterke aanwijzingen dat de Zweedse modereus zijn klantendienstmedewerkers zou bespioneren. Het kan H&M een miljoenenboete opleveren tot 4 procent van de wereldwijde jaaromzet.

Via haar adviesbureau Kammco begeleidt en adviseert Karin Maquet, ook investeerder en lid van het netwerk BeAngels, al vele jaren ondernemers met een groeibedrijf. Ze geeft tips om de snelle groei van uw bedrijf te structureren.

Wanneer een start-up vervelt tot scale-up, groeit het personeelsbestand vaak van een handvol getrouwen naar vele tientallen medewerkers. Een delicate operatie. Hoe structureert u die groei? En hoe zorgt u dat iedereen achter de waarden van het bedrijf staat?

Zowel de medewerkers die de start nog hebben meegemaakt als de nieuwkomers achter dezelfde bedrijfscultuur krijgen, was de grootste bekommernis van Amandine Coutant, COO bij MySkillCamp.

Uit het magazine
Jef Poortmans

Bedrijven vinden hun bestaansrecht niet langer enkel in winst en aandeelhouderswaarde. Ze moeten ook oog hebben voor de belangen van al wie en al wat betrokken is bij de bedrijfsvoering, van werknemers tot het klimaat. "Bedrijven moeten oog hebben voor hun impact op mens, milieu en maatschappij."

Uit het magazine

Station F gaat er prat op de grootste start-upincubator van Europa te zijn. In hartje Parijs delen duizend start-ups er hun werkplek met kennisinstellingen en giganten als Amazon, Facebook en LVHM. De selectiecriteria voor jonge starters zijn niet min, maar die strenge aanpak lijkt stevig te renderen.