Omstreeks 10.00 uur werd een vat olie van de Amerikaanse soort West Texas Intermediate (WTI) voor levering in mei verhandeld tegen -4,72 dollar, nadat de prijs tijdens de Aziatische handel enkele uren positief was.

Maandag werd afgesloten tegen -37,63 dollar. De prijs is ingestort als gevolg van een kelderende vraag door de coronacrisis, een hoog aanbod en overvolle stocks.

Een vat olie van de Noordzeesoort Brent - belangrijk voor de Europese markt - is dinsdag goedkoper dan 20 dollar geworden en staat nu op het laagste niveau sinds december 2001.

Een vat Brent-olie voor levering in juni is rond de middag naar 18,10 dollar gezakt. Later steeg de prijs naar 21,51 dollar; een daling met bijna 16 procent.

Omstreeks 10.00 uur werd een vat olie van de Amerikaanse soort West Texas Intermediate (WTI) voor levering in mei verhandeld tegen -4,72 dollar, nadat de prijs tijdens de Aziatische handel enkele uren positief was. Maandag werd afgesloten tegen -37,63 dollar. De prijs is ingestort als gevolg van een kelderende vraag door de coronacrisis, een hoog aanbod en overvolle stocks. Een vat olie van de Noordzeesoort Brent - belangrijk voor de Europese markt - is dinsdag goedkoper dan 20 dollar geworden en staat nu op het laagste niveau sinds december 2001.Een vat Brent-olie voor levering in juni is rond de middag naar 18,10 dollar gezakt. Later steeg de prijs naar 21,51 dollar; een daling met bijna 16 procent.