De vacaturegraad meet het aantal vactures op het totale aantal banen. In de Europese Unie ligt die vacaturegraad enkel in Tsjechië hoger dan in eigen land. Daar zijn er op honderd banen 4,8 vacant. De vacaturegraad in België ligt met 3,5 procent ook duidelijk hoger dan het gemiddelde van de eurozone (2,1 procent) en de Europese Unie (2,2 procent).

Dat vacatures in ons land moeilijk ingevuld raken, geldt zowel voor de bouw en de industrie (vacaturegraad van 3 procent) als voor de dienstensector (5,1 procent).

De vacaturegraad meet het aantal vactures op het totale aantal banen. In de Europese Unie ligt die vacaturegraad enkel in Tsjechië hoger dan in eigen land. Daar zijn er op honderd banen 4,8 vacant. De vacaturegraad in België ligt met 3,5 procent ook duidelijk hoger dan het gemiddelde van de eurozone (2,1 procent) en de Europese Unie (2,2 procent).Dat vacatures in ons land moeilijk ingevuld raken, geldt zowel voor de bouw en de industrie (vacaturegraad van 3 procent) als voor de dienstensector (5,1 procent).