De video getiteld 'Romney Girl' (parodie op 'Barbie Girl') toont een kortgerokt blondje, 'Miss Swiss Bank Account' (Miss Zwitserse Bankrekening), dat de Republikeinse presidentskandidaat Mitt Romney beschrijft als een miljonair met overal bankrekeningen. Romney zou volgens het filmpje bankrekeningen hebben in Zwitserland, Luxemburg, de Kaaimaneilanden en Ierland. In juli onthulde Vanity Fair dat Romney alleen al op een Zwitserse rekening drie miljoen dollar heeft.De Zwitserse ambassade in Washington heeft alvast haar ongenoegen laten blijken over het nieuwste filmpje uit de verkiezingscampagne van de Amerikaanse presidentskandidaat Barack Obama, zo meldt nieuwsagentschap ATS.

Volgens het Zwitserse ministerie van Buitenlandse Zaken geeft het filmpje "de indruk dat een bankrekening in Zwitserland hebben op zich verdacht is en dat de enige bedoeling ervan is om belastingen te ontduiken". (ATS/AFP/KVDA)

De video getiteld 'Romney Girl' (parodie op 'Barbie Girl') toont een kortgerokt blondje, 'Miss Swiss Bank Account' (Miss Zwitserse Bankrekening), dat de Republikeinse presidentskandidaat Mitt Romney beschrijft als een miljonair met overal bankrekeningen. Romney zou volgens het filmpje bankrekeningen hebben in Zwitserland, Luxemburg, de Kaaimaneilanden en Ierland. In juli onthulde Vanity Fair dat Romney alleen al op een Zwitserse rekening drie miljoen dollar heeft. De Zwitserse ambassade in Washington heeft alvast haar ongenoegen laten blijken over het nieuwste filmpje uit de verkiezingscampagne van de Amerikaanse presidentskandidaat Barack Obama, zo meldt nieuwsagentschap ATS. Volgens het Zwitserse ministerie van Buitenlandse Zaken geeft het filmpje "de indruk dat een bankrekening in Zwitserland hebben op zich verdacht is en dat de enige bedoeling ervan is om belastingen te ontduiken". (ATS/AFP/KVDA)