De grootste stijging werd opgetekend bij de meest actieve bevolking, de dertigers en veertigers. Bij de dertigers en veertigers steeg het verzuimpercentage, of de verhouding tussen het gemiddeld aantal ziektedagen tegenover het totale aantal te presteren dagen, van 5,18 naar 5,32 procent. De stijging is, opvallend, het laagst bij 50-plussers: van 7,01 naar 7,02 procent. Ook bij werknemers jonger dan dertig wordt een forse stijging opgetekend: van 3,88 naar 3,98 procent.

De matige stijging van het ziekteverzuim in 2016 stemt SD Worx wel tot "voorzichtig optimisme". Sinds 2004 is het verzuimpercentage elk jaar gestegen, van ruim 3,5 procent in 2004 naar 5,52 procent vorig jaar, of een stijging met 0,12 procent in vergelijking met 2015. "Na een sterke groei sinds 2013, vlakt de stijging weer af", meldt SD Worx. "Zowel bedrijven als de overheid nemen dan ook initiatieven om de negatieve trend te keren."

Langdurige zieken begeleiden

Er wordt onder meer verwezen naar de plannen van de regering om langdurig zieken te begeleiden naar een tijdelijke of definitieve aangepaste job. "Hoewel het nog te vroeg is om de effecten te meten, hopen we dat dit de statistieken positief zal beïnvloeden", zegt Katrien Cloet van SD Worx.

Marie-Noëlle Schmickler, geneesheer-directeur bij Mensura, merkt daarnaast op dat regelmatig contact tussen werkgever en zieke werknemer de terugkeer kan vereenvoudigen. "Bij ondernemingen die contact houden keert 92 procent van hen terug, bij bedrijven die dat niet doen, daalt dit percentage tot 64 procent."

Iets meer dan zes op de tien werknemers (62,7%) was minstens een dag afwezig, blijkt verder nog uit de cijfers. Het kort ziekteverzuim, minder dan een maand, is het hoogst bij dertigers.

De grootste stijging werd opgetekend bij de meest actieve bevolking, de dertigers en veertigers. Bij de dertigers en veertigers steeg het verzuimpercentage, of de verhouding tussen het gemiddeld aantal ziektedagen tegenover het totale aantal te presteren dagen, van 5,18 naar 5,32 procent. De stijging is, opvallend, het laagst bij 50-plussers: van 7,01 naar 7,02 procent. Ook bij werknemers jonger dan dertig wordt een forse stijging opgetekend: van 3,88 naar 3,98 procent. De matige stijging van het ziekteverzuim in 2016 stemt SD Worx wel tot "voorzichtig optimisme". Sinds 2004 is het verzuimpercentage elk jaar gestegen, van ruim 3,5 procent in 2004 naar 5,52 procent vorig jaar, of een stijging met 0,12 procent in vergelijking met 2015. "Na een sterke groei sinds 2013, vlakt de stijging weer af", meldt SD Worx. "Zowel bedrijven als de overheid nemen dan ook initiatieven om de negatieve trend te keren." Er wordt onder meer verwezen naar de plannen van de regering om langdurig zieken te begeleiden naar een tijdelijke of definitieve aangepaste job. "Hoewel het nog te vroeg is om de effecten te meten, hopen we dat dit de statistieken positief zal beïnvloeden", zegt Katrien Cloet van SD Worx. Marie-Noëlle Schmickler, geneesheer-directeur bij Mensura, merkt daarnaast op dat regelmatig contact tussen werkgever en zieke werknemer de terugkeer kan vereenvoudigen. "Bij ondernemingen die contact houden keert 92 procent van hen terug, bij bedrijven die dat niet doen, daalt dit percentage tot 64 procent." Iets meer dan zes op de tien werknemers (62,7%) was minstens een dag afwezig, blijkt verder nog uit de cijfers. Het kort ziekteverzuim, minder dan een maand, is het hoogst bij dertigers.