"Ondernemers kunnen in hun eigen onderneming, vaak in heel moeilijke omstandigheden heel moedige beslissingen nemen. Ze werken er keihard voor, compromisloos vaak. Maar eens zij zichzelf verenigen, zie ik een veel conservatievere houding. Velen van hen worden dan behoudsgezind en zijn alleen nog met hun eigenbelang bezig," vertelt De Bruyckere.

De Vlaamse werkgeversvoorman vindt dat dit conservatisme zowat overal te vinden is, zowel bij VOKA, het VBO als bij bijvoorbeeld de sectorfederaties. Bekijk het fragment

"Werkgevers spreken ook heel stoer buiten de vergadering, of als ze persoonlijk tegen mij praten. Dan zeggen ze: Luc, je mag je niet laten doen. Tot ik de vraag stel: hoeveel stakingsdagen heb je er voor over? Dan krijg ik een heel ander verhaal..."

In Z-Talk Goossens doet Luc De Bruyckere ook haarfijn uit de doeken hoe VOKA mee zijn stempel gaat drukken op het interprofessioneel overleg van dit najaar, over hoe hij het arbeiders- en bediendenstatuut zou harmoniseren, over zijn rebelse jeugd en waarom hij zo diplomatisch is geworden, over grenzen aan de groei van een Vlaamse KMO, zoals zijn Ter Beke. (VG)

Videofragment: De Bruyckere over het interprofessioneel overleg

"Ondernemers kunnen in hun eigen onderneming, vaak in heel moeilijke omstandigheden heel moedige beslissingen nemen. Ze werken er keihard voor, compromisloos vaak. Maar eens zij zichzelf verenigen, zie ik een veel conservatievere houding. Velen van hen worden dan behoudsgezind en zijn alleen nog met hun eigenbelang bezig," vertelt De Bruyckere. De Vlaamse werkgeversvoorman vindt dat dit conservatisme zowat overal te vinden is, zowel bij VOKA, het VBO als bij bijvoorbeeld de sectorfederaties. Bekijk het fragment "Werkgevers spreken ook heel stoer buiten de vergadering, of als ze persoonlijk tegen mij praten. Dan zeggen ze: Luc, je mag je niet laten doen. Tot ik de vraag stel: hoeveel stakingsdagen heb je er voor over? Dan krijg ik een heel ander verhaal..." In Z-Talk Goossens doet Luc De Bruyckere ook haarfijn uit de doeken hoe VOKA mee zijn stempel gaat drukken op het interprofessioneel overleg van dit najaar, over hoe hij het arbeiders- en bediendenstatuut zou harmoniseren, over zijn rebelse jeugd en waarom hij zo diplomatisch is geworden, over grenzen aan de groei van een Vlaamse KMO, zoals zijn Ter Beke. (VG) Videofragment: De Bruyckere over het interprofessioneel overleg