De Walque (45) had in het verleden kritiek op de manier waarop de
Franse CEO Pierre Mariani de bankgroep leidt. De Walque vertrekt bij Dexia Bank, maar het is niet bekend wie hem inlijft.

De Walque wordt opgevolgd door Johan Vanhelecom, die een 'kneedbaarder profiel' heeft, luidt het in het bericht van De Standaard..

De relatie van de Walque met topman Mariani raakte verzuurd als
gevolg van de aanhoudende Franse druk op de Belgische liquiditeiten. De kritische Belgen zitten volgens De Standaard in het
verliezende kamp.

Enkele weken geleden gooide een andere topper al de handdoek in de ring. Wim Vermeir, de hoofdstrateeg Beleggingen van Dexia Asset Management, stapte na 16 jaar over naar verzekeraar AG. Ook de stoel van Stefaan Decraene, voorzitter van Dexia Bank België, zou door Mariani aan het wankelen worden gebracht.

De Walque (45) had in het verleden kritiek op de manier waarop de Franse CEO Pierre Mariani de bankgroep leidt. De Walque vertrekt bij Dexia Bank, maar het is niet bekend wie hem inlijft. De Walque wordt opgevolgd door Johan Vanhelecom, die een 'kneedbaarder profiel' heeft, luidt het in het bericht van De Standaard.. De relatie van de Walque met topman Mariani raakte verzuurd als gevolg van de aanhoudende Franse druk op de Belgische liquiditeiten. De kritische Belgen zitten volgens De Standaard in het verliezende kamp. Enkele weken geleden gooide een andere topper al de handdoek in de ring. Wim Vermeir, de hoofdstrateeg Beleggingen van Dexia Asset Management, stapte na 16 jaar over naar verzekeraar AG. Ook de stoel van Stefaan Decraene, voorzitter van Dexia Bank België, zou door Mariani aan het wankelen worden gebracht.