Wout van Loon was tot de zomer van 2010 chief operating officer (COO) van Waegener Research & Development in Beerse, de noodlijdende ontwikkelaar van een machine om orthopedische letsels te behandelen.

De creatie van Waegener International blijkt uit een melding in het Zwitserse staatsblad van 16 november 2010. Op die dag werd ene Shopmatic AG herdoopt tot Waegener International AG, met Wout van Loon als bestuurder, met een gedeelde handtekeningsbevoegdheid.

De voorzitter van Waegener International is Bruno Peter, die samen met Christopher Cashman bestuurder is in Sanuwave AG . Cashman is ook CEO van Sanuwave Health Inc, dat een jaar geleden via een fusie een "over the counter" beursnotering verwierf in de VS.

Sanuwave Health maakt apparatuur voor medische regeneratie, onder meer door akoestische impulsen. Het is net als Waegener actief in de orthopedische en sportgeneeskunde. De firma begon het afgelopen kwartaal een aanval op de Europese markt met een nieuw toestel.

Het bedrijf boekte 278.000 dollar (208.350 euro) omzet in het kwartaal tot 30 september en een nettoverlies van 2,7 miljoen dollar (2 miljoen euro), identiek aan het nettoverlies van het jaar voordien. Hun eigen vermogen is 12,6 miljoen dollar negatief.

"Over the counter" bedrijven in de VS zijn weliswaar beursgenoteerd, maar hun aandelen worden niet courant verhandeld.

B.L.


Wout van Loon was tot de zomer van 2010 chief operating officer (COO) van Waegener Research & Development in Beerse, de noodlijdende ontwikkelaar van een machine om orthopedische letsels te behandelen. De creatie van Waegener International blijkt uit een melding in het Zwitserse staatsblad van 16 november 2010. Op die dag werd ene Shopmatic AG herdoopt tot Waegener International AG, met Wout van Loon als bestuurder, met een gedeelde handtekeningsbevoegdheid. De voorzitter van Waegener International is Bruno Peter, die samen met Christopher Cashman bestuurder is in Sanuwave AG . Cashman is ook CEO van Sanuwave Health Inc, dat een jaar geleden via een fusie een "over the counter" beursnotering verwierf in de VS. Sanuwave Health maakt apparatuur voor medische regeneratie, onder meer door akoestische impulsen. Het is net als Waegener actief in de orthopedische en sportgeneeskunde. De firma begon het afgelopen kwartaal een aanval op de Europese markt met een nieuw toestel. Het bedrijf boekte 278.000 dollar (208.350 euro) omzet in het kwartaal tot 30 september en een nettoverlies van 2,7 miljoen dollar (2 miljoen euro), identiek aan het nettoverlies van het jaar voordien. Hun eigen vermogen is 12,6 miljoen dollar negatief. "Over the counter" bedrijven in de VS zijn weliswaar beursgenoteerd, maar hun aandelen worden niet courant verhandeld. B.L.