De 68-jarige Martin Winterkorn verlaat Volkswagen met een pensioenpot ter waarde van 28,57 miljoen euro, meldt The Financial Times donderdag.

Volgens het meest recente jaarverslag van Volkswagen ontving de CEO vorig jaar een vast loon van 1.617.025 euro. Omgerekend worden de pensioenverplichtingen van de onderneming voor hem gewaardeerd op 28,57 miljoen euro.

Hij zou volgens de Britse zakenkrant ook in aanmerking komen voor een ontslagvergoeding van ruim 3,2 miljoen euro na zijn vervroegd vertrek uit de raad van bestuur van het bedrijf.

Het totale verloningspakket, met inbegrip van het salaris, bonussen en incentives, van Winterkorn bedroeg eind vorig jaar 15,86 miljoen euro.

Winterkorn kondigde woensdag zijn ontslag aan nadat gesjoemel met milieutesten voor dieselwagens aan het licht kwam. Als gevolg van het schandaal ging het Volkswagen-aandeel op de beurs van Frankfurt flink onderuit, waardoor 25 miljard euro aan beurswaarde in rook is opgegaan.

Hoewel de topman woensdag in een verklaring benadrukte dat hij niet op de hoogte was van de aangepaste software die het milieuschandaal heeft veroorzaakt, wilde hij wel zijn verantwoordelijkheid opnemen door op te stappen als CEO van het bedrijf.

De raad van commissarissen van Volkswagen liet woensdag in een verklaring optekenen dat Winterkorn 'geen kennis had van de manipulatie van emissiegegevens'.

"Volkswagen heeft een nieuwe start nodig", aldus Winterkorn in zijn afscheidsrede, die sinds 2007 aan het hoofd stond van VW. "Ik maak met mijn ontslag de weg vrij," voegde hij eraan toe. (FT/BO)

De 68-jarige Martin Winterkorn verlaat Volkswagen met een pensioenpot ter waarde van 28,57 miljoen euro, meldt The Financial Times donderdag. Volgens het meest recente jaarverslag van Volkswagen ontving de CEO vorig jaar een vast loon van 1.617.025 euro. Omgerekend worden de pensioenverplichtingen van de onderneming voor hem gewaardeerd op 28,57 miljoen euro.Hij zou volgens de Britse zakenkrant ook in aanmerking komen voor een ontslagvergoeding van ruim 3,2 miljoen euro na zijn vervroegd vertrek uit de raad van bestuur van het bedrijf.Het totale verloningspakket, met inbegrip van het salaris, bonussen en incentives, van Winterkorn bedroeg eind vorig jaar 15,86 miljoen euro.Winterkorn kondigde woensdag zijn ontslag aan nadat gesjoemel met milieutesten voor dieselwagens aan het licht kwam. Als gevolg van het schandaal ging het Volkswagen-aandeel op de beurs van Frankfurt flink onderuit, waardoor 25 miljard euro aan beurswaarde in rook is opgegaan.Hoewel de topman woensdag in een verklaring benadrukte dat hij niet op de hoogte was van de aangepaste software die het milieuschandaal heeft veroorzaakt, wilde hij wel zijn verantwoordelijkheid opnemen door op te stappen als CEO van het bedrijf.De raad van commissarissen van Volkswagen liet woensdag in een verklaring optekenen dat Winterkorn 'geen kennis had van de manipulatie van emissiegegevens'. "Volkswagen heeft een nieuwe start nodig", aldus Winterkorn in zijn afscheidsrede, die sinds 2007 aan het hoofd stond van VW. "Ik maak met mijn ontslag de weg vrij," voegde hij eraan toe. (FT/BO)