Wijnants, die in de zomer van 2013 met pensioen ging, moet de revalidatieperiode van topvrouw Sandra De Preter, die eind vorig jaar ziek viel, overbruggen. Dat heeft de buitengewone algemene vergadering van de VRT dinsdag beslist.

Eind 2013 viel Sandra De Preter tijdelijk uit wegens ziekte. De afgelopen tijd werden haar taken overgenomen door algemeen directeur productie Leo Hellemans. De revalidatieperiode van De Preter neemt volgens een persmededeling van de VRT nog enkele maanden in beslag.

Daardoor besliste de buitengewone algemene vergadering in overleg met de raad van bestuur om een gedelegeerd bestuurder ad interim aan te duiden. Bovendien wil Leo Hellemans zich opnieuw voltijds concentreren op de leiding van de productieploeg van de VRT.

Wijnants was tot voor kort algemeen directeur algemene diensten van de VRT. Afgelopen zomer ging hij met pensioen. Wijants heeft een carrière van veertig jaar achter de rug bij de VRT, waarvan de laatste tien jaar als lid van het directiecollege. Hij kent volgens de openbare omroep het huis door en door en kan dus voor de nodige continuïteit zorgen tot De Preter terug op post is. Het herstel van De Preter verloopt volgens de persmededeling 'positief'. (Belga/BO)

Wijnants, die in de zomer van 2013 met pensioen ging, moet de revalidatieperiode van topvrouw Sandra De Preter, die eind vorig jaar ziek viel, overbruggen. Dat heeft de buitengewone algemene vergadering van de VRT dinsdag beslist. Eind 2013 viel Sandra De Preter tijdelijk uit wegens ziekte. De afgelopen tijd werden haar taken overgenomen door algemeen directeur productie Leo Hellemans. De revalidatieperiode van De Preter neemt volgens een persmededeling van de VRT nog enkele maanden in beslag. Daardoor besliste de buitengewone algemene vergadering in overleg met de raad van bestuur om een gedelegeerd bestuurder ad interim aan te duiden. Bovendien wil Leo Hellemans zich opnieuw voltijds concentreren op de leiding van de productieploeg van de VRT. Wijnants was tot voor kort algemeen directeur algemene diensten van de VRT. Afgelopen zomer ging hij met pensioen. Wijants heeft een carrière van veertig jaar achter de rug bij de VRT, waarvan de laatste tien jaar als lid van het directiecollege. Hij kent volgens de openbare omroep het huis door en door en kan dus voor de nodige continuïteit zorgen tot De Preter terug op post is. Het herstel van De Preter verloopt volgens de persmededeling 'positief'. (Belga/BO)