Volgens Eurostat waren in de negentien eurolanden in mei 15 miljoen mensen werkloos. Voor de gehele Europese Unie werd voor mei een werkloosheid gemeten van 7,8 procent, eveneens onveranderd ten opzichte van een maand eerder. In de EU gaat het om 19,1 miljoen werklozen.

De laagste werkloosheid in de EU was in Tsjechië (3 procent). De werkloosheid was zoals gewoonlijk het hoogst in Griekenland (22,5 procent). Voor Nederland werd door Eurostat een werkloosheid van 5,1 procent gemeld.

Verder waren in de eurozone ruim 2,6 miljoen jongeren werkloos. In alle 28 EU-landen hadden meer dan 3,7 miljoen personen jonger dan 25 jaar geen betaalde baan.

eurostat
© eurostat
Volgens Eurostat waren in de negentien eurolanden in mei 15 miljoen mensen werkloos. Voor de gehele Europese Unie werd voor mei een werkloosheid gemeten van 7,8 procent, eveneens onveranderd ten opzichte van een maand eerder. In de EU gaat het om 19,1 miljoen werklozen. De laagste werkloosheid in de EU was in Tsjechië (3 procent). De werkloosheid was zoals gewoonlijk het hoogst in Griekenland (22,5 procent). Voor Nederland werd door Eurostat een werkloosheid van 5,1 procent gemeld. Verder waren in de eurozone ruim 2,6 miljoen jongeren werkloos. In alle 28 EU-landen hadden meer dan 3,7 miljoen personen jonger dan 25 jaar geen betaalde baan.