Miljardair Warren Buffett waarschuwt in een interview met de Amerikaanse televisiezender CNBC voor Donald Trump, de man die goed op weg lijkt om de Republikeinse kandidatuur voor de Amerikaanse presidentsverkeizingen binnen te rijven. "Onderschat nooit de man die zichzelf overschat", zo luidt de waarschuwing van de wereldberoemde belegger.

Toch verwacht Buffett dat de Democratische kandidaat Hillary Clinton de nieuwe president van de Verenigde Staten wordt."Ik ben verbaasd over wat er gebeurd is in de Republikeinse partij," zei de tachtigjarige belegger maandag. "Ik ben een fan van Hillary en zij gaat winnen in de herfst", voegde hij eraan toe.

Dat Clinton de uiteindelijke Democratische presidentskandidaat wordt, staat evenwel nog niet vast. Ze haalde het afgelopen weekend een belangrijke zege binnen, maar morgen - dinsdag 1 maart - wordt een cruciale dag, zowel voor de Democraten als de Republikeinen. Op Super Tuesday, wanneer 11 staten naar de stembus trekken, zal blijken welke van de kandidaten de sterkste blijkt om zijn of haar partij naar de presidentsverkiezingen te loodsen.

Donald Trump, vastgoedtycoon en televisieberoemdheid, is dan wel omstreden maar tegelijk ook de Republikeinse koploper in de race naar het Witte Huis.

Warren Buffett, die de Democraten een warm hart toedraagt, heeft Clinton vanaf het begin van haar campagne gesteund. Toch deelt hij enkele van de zorgen over de VS waarvan Bernie Sanders, de opponent van Clinton binnen de Democratische partij, tijdens zijn campagne herhaaldelijk blijk heeft gegeven.

"Bernie maakt zich zorgen over bepaalde zaken waar ik me ook zorgen over maak, zoals de invloed van het geld in de politiek," verklaarde hij aan CNBC. 'Maar', voegde hij eraan toe, "Bernie heeft de neiging om de instellingen te demoniseren." (FT/BO)

Miljardair Warren Buffett waarschuwt in een interview met de Amerikaanse televisiezender CNBC voor Donald Trump, de man die goed op weg lijkt om de Republikeinse kandidatuur voor de Amerikaanse presidentsverkeizingen binnen te rijven. "Onderschat nooit de man die zichzelf overschat", zo luidt de waarschuwing van de wereldberoemde belegger.Toch verwacht Buffett dat de Democratische kandidaat Hillary Clinton de nieuwe president van de Verenigde Staten wordt."Ik ben verbaasd over wat er gebeurd is in de Republikeinse partij," zei de tachtigjarige belegger maandag. "Ik ben een fan van Hillary en zij gaat winnen in de herfst", voegde hij eraan toe.Dat Clinton de uiteindelijke Democratische presidentskandidaat wordt, staat evenwel nog niet vast. Ze haalde het afgelopen weekend een belangrijke zege binnen, maar morgen - dinsdag 1 maart - wordt een cruciale dag, zowel voor de Democraten als de Republikeinen. Op Super Tuesday, wanneer 11 staten naar de stembus trekken, zal blijken welke van de kandidaten de sterkste blijkt om zijn of haar partij naar de presidentsverkiezingen te loodsen.Donald Trump, vastgoedtycoon en televisieberoemdheid, is dan wel omstreden maar tegelijk ook de Republikeinse koploper in de race naar het Witte Huis.Warren Buffett, die de Democraten een warm hart toedraagt, heeft Clinton vanaf het begin van haar campagne gesteund. Toch deelt hij enkele van de zorgen over de VS waarvan Bernie Sanders, de opponent van Clinton binnen de Democratische partij, tijdens zijn campagne herhaaldelijk blijk heeft gegeven."Bernie maakt zich zorgen over bepaalde zaken waar ik me ook zorgen over maak, zoals de invloed van het geld in de politiek," verklaarde hij aan CNBC. 'Maar', voegde hij eraan toe, "Bernie heeft de neiging om de instellingen te demoniseren." (FT/BO)