Berkshire Hathaway, het investeringsvehikel van superbelegger Warren Buffett, neemt de Duracell-batterijactiviteiten over van Procter & Gamble voor 6,4 miljard dollar in cash en aandelen.

De vraag naar Duracell's steunpilaar, de niet-oplaadbare wegwerp-alkalinebatterijen, neemt af, terwijl door een wereldwijde explosie van elektronische apparaten de vraag naar oplaadbare batterijen fors is toegenomen.

P&G liet in augustus verstaan dat het de helft van de langzaam groeiende merken mogelijk van de hand zou doen. Vorige maand luidde het dat Duracell zou worden verkocht opdat het bedrijf zich zou focussen op de sneller groeiende merken.

Berkshire telde eind juni 52,8 miljoen P&G-aandelen, wat overeenstemt met een belang van ongeveer 1,9 procent.

In een toelichting zegt Buffett altijd al onder de indruk te zijn geweest van Duracell, als consument en langetermijninvesteerder in P&G en Gillette.

Wereldwijd werken 2.700 mensen voor Duracell, van wie 450 in de fabriek in Aarschot. "Voor hen verandert er niets, ze zullen gewoon mee overgaan naar de nieuwe eigenaar", aldus een woordvoerster van P&G België. In Aarschot worden alkalinebatterijen geproduceerd. (Reuters/Belga/BO)

Berkshire Hathaway, het investeringsvehikel van superbelegger Warren Buffett, neemt de Duracell-batterijactiviteiten over van Procter & Gamble voor 6,4 miljard dollar in cash en aandelen. De vraag naar Duracell's steunpilaar, de niet-oplaadbare wegwerp-alkalinebatterijen, neemt af, terwijl door een wereldwijde explosie van elektronische apparaten de vraag naar oplaadbare batterijen fors is toegenomen.P&G liet in augustus verstaan dat het de helft van de langzaam groeiende merken mogelijk van de hand zou doen. Vorige maand luidde het dat Duracell zou worden verkocht opdat het bedrijf zich zou focussen op de sneller groeiende merken. Berkshire telde eind juni 52,8 miljoen P&G-aandelen, wat overeenstemt met een belang van ongeveer 1,9 procent.In een toelichting zegt Buffett altijd al onder de indruk te zijn geweest van Duracell, als consument en langetermijninvesteerder in P&G en Gillette. Wereldwijd werken 2.700 mensen voor Duracell, van wie 450 in de fabriek in Aarschot. "Voor hen verandert er niets, ze zullen gewoon mee overgaan naar de nieuwe eigenaar", aldus een woordvoerster van P&G België. In Aarschot worden alkalinebatterijen geproduceerd. (Reuters/Belga/BO)