De schenking, onder de vorm van aandelen van zijn investeringsholding Berkshire Hathaway, is de grootste ooit van de beursgoeroe.

Daarvan gaat 2,1 miljard dollar naar de Bill and Melinda Gates Foundation. Vorig jaar schonk hij al 2 miljard dollar aan die stichting.

De rest van de schenking wordt verdeeld onder goede doelen opgericht door zijn kinderen en zijn eigen stichting, die de naam draagt van zijn overleden echtgenote Susan Thompson Buffett.

Warren Buffett geldt als de op twee na rijkste man ter wereld. Zijn vermogen wordt geschat op 65,9 miljard dollar. Samen met Bill Gates is hij de initiatiefnemer van "The Giving Pledge". De superrijken worden daarbij opgeroepen een deel van hun vermogen weg te schenken. (Belga/BO)

De schenking, onder de vorm van aandelen van zijn investeringsholding Berkshire Hathaway, is de grootste ooit van de beursgoeroe. Daarvan gaat 2,1 miljard dollar naar de Bill and Melinda Gates Foundation. Vorig jaar schonk hij al 2 miljard dollar aan die stichting. De rest van de schenking wordt verdeeld onder goede doelen opgericht door zijn kinderen en zijn eigen stichting, die de naam draagt van zijn overleden echtgenote Susan Thompson Buffett. Warren Buffett geldt als de op twee na rijkste man ter wereld. Zijn vermogen wordt geschat op 65,9 miljard dollar. Samen met Bill Gates is hij de initiatiefnemer van "The Giving Pledge". De superrijken worden daarbij opgeroepen een deel van hun vermogen weg te schenken. (Belga/BO)