JP Morgan staat de Nederlanders ook bij in hun overnamegesprekken met Delhaize, melden de kranten van Mediahuis maandag.

De Zweed is meer bepaald een "senior advisor" van de Amerikaanse huisadviseur van Ahold. Jansson, die in de overnamegesprekken tussen Ahold en Delhaize de belangen van de Belgische aandeelhouders moet verdedigen, zit daarmee in een ongemakkelijke situatie, zo schrijven de kranten. Hij is namelijk bij de twee kampen betrokken, die evenwel tegengestelde belangen hebben.

"Alles staat of valt met de ethiek van Mats Jansson. Als hij een sterke ethiek heeft, zegt hij gewoon tegen JP Morgan dat hij over Delhaize met hen niet wil en zal spreken", zegt een Londense zakenbankier.

Delhaize benadrukt dat Jansson bij zijn aanstelling in 2012 op zijn consultancy-rol heeft gewezen "én duidelijk maakte dat het enkel om de Scandinavische regio ging, los van de retail business." (Belga/NS)

JP Morgan staat de Nederlanders ook bij in hun overnamegesprekken met Delhaize, melden de kranten van Mediahuis maandag. De Zweed is meer bepaald een "senior advisor" van de Amerikaanse huisadviseur van Ahold. Jansson, die in de overnamegesprekken tussen Ahold en Delhaize de belangen van de Belgische aandeelhouders moet verdedigen, zit daarmee in een ongemakkelijke situatie, zo schrijven de kranten. Hij is namelijk bij de twee kampen betrokken, die evenwel tegengestelde belangen hebben. "Alles staat of valt met de ethiek van Mats Jansson. Als hij een sterke ethiek heeft, zegt hij gewoon tegen JP Morgan dat hij over Delhaize met hen niet wil en zal spreken", zegt een Londense zakenbankier. Delhaize benadrukt dat Jansson bij zijn aanstelling in 2012 op zijn consultancy-rol heeft gewezen "én duidelijk maakte dat het enkel om de Scandinavische regio ging, los van de retail business." (Belga/NS)