De Nederlander Kees Storm blijft nog een jaar langer voorzitter van de AB InBev. De groep gaat ondertussen actief op zoek naar vrouwelijke bestuurders.

Kees Storm werd vorig jaar voorzitter van de raad van bestuur bij AB InBev, na het plotse vertrek van zijn voorganger Peter Harf.

Zijn aanstelling werd aangekondigd voor één jaar, maar daar komt nu nog een jaartje bij. Kees Storm, die naam maakte in de Nederlandse verzekeringswereld, wordt op 12 juni weliswaar 71 jaar. Daarmee overschrijdt hij de leeftijdslimiet voor bestuurders bij de wereldbrouwer. Maar die limiet kan in uitzonderlijke omstandigheden worden overschreden. Ook de Braziliaanse referentieaandeelhouder Jorge Paulo Lemann (73) is die grens al voorbij.

AB InBev zoekt vrouwen

2014 wordt een belangrijker jaar voor bestuurdersmandaten. Acht mandaten vervallen dan, onder meer die van twee onafhankelijke bestuurders (Kees Storm en Mark Winkelman) en die van Jorge Paulo Lemann. De vraag is of die laatste zijn mandaat dan doorschuift naar zijn zoon. Paulo Alberto Lemann (45), actief in vermogensbeheer, werd in 2011 bestuurder bij AmBev, de Braziliaanse dochter van de groep.

AB InBev is ook op zoek naar vrouwen. Vanaf 2019 moeten de Belgische raden van bestuur voor minstens een derde uit vrouwen bestaan. De volgende jaren wil de groep daaraan werken. De eerste vrouwelijke bestuurder zou María Asunción Aramburuzabala worden. Zij is de familiale referentieaandeelhouder en bestuurder bij de Mexicaanse marktleider Grupo Modelo. AB InBev lanceerde in juni vorig jaar een bod op de volledige overname van de onderneming.

De Nederlander Kees Storm blijft nog een jaar langer voorzitter van de AB InBev. De groep gaat ondertussen actief op zoek naar vrouwelijke bestuurders.Kees Storm werd vorig jaar voorzitter van de raad van bestuur bij AB InBev, na het plotse vertrek van zijn voorganger Peter Harf. Zijn aanstelling werd aangekondigd voor één jaar, maar daar komt nu nog een jaartje bij. Kees Storm, die naam maakte in de Nederlandse verzekeringswereld, wordt op 12 juni weliswaar 71 jaar. Daarmee overschrijdt hij de leeftijdslimiet voor bestuurders bij de wereldbrouwer. Maar die limiet kan in uitzonderlijke omstandigheden worden overschreden. Ook de Braziliaanse referentieaandeelhouder Jorge Paulo Lemann (73) is die grens al voorbij. AB InBev zoekt vrouwen2014 wordt een belangrijker jaar voor bestuurdersmandaten. Acht mandaten vervallen dan, onder meer die van twee onafhankelijke bestuurders (Kees Storm en Mark Winkelman) en die van Jorge Paulo Lemann. De vraag is of die laatste zijn mandaat dan doorschuift naar zijn zoon. Paulo Alberto Lemann (45), actief in vermogensbeheer, werd in 2011 bestuurder bij AmBev, de Braziliaanse dochter van de groep. AB InBev is ook op zoek naar vrouwen. Vanaf 2019 moeten de Belgische raden van bestuur voor minstens een derde uit vrouwen bestaan. De volgende jaren wil de groep daaraan werken. De eerste vrouwelijke bestuurder zou María Asunción Aramburuzabala worden. Zij is de familiale referentieaandeelhouder en bestuurder bij de Mexicaanse marktleider Grupo Modelo. AB InBev lanceerde in juni vorig jaar een bod op de volledige overname van de onderneming.