"Het VBO zal hem herinneren als een streng maar ook een zeer meevoelend en rechtvaardig man die de organisatie met erg veel passie en gedrevenheid leidde", luidt het in een korte mededeling. De werknemersorganisatie betuigt haar mededeleven aan de nabestaanden.

"We willen hen meegeven dat wij trots zijn dat wij bevoorrechte getuigen mochten zijn van de tomeloze inzet van deze bijzondere man", aldus gedelegeerd bestuurder Pieter Timmermans.

Vandeputte was gedelegeerd bestuurder van het VBO van 1990 tot in 2004. Eind 2003 kondigde hij aan af te treden omwille van gezondheidproblemen. Later getuigde Vandeputte over zijn strijd tegen pancreaskanker. De doodsoorzaak wordt niet vermeld door het VBO.

De begrafenis vindt komende maandag plaats om 11 uur in de abdij Ter Kameren in het Brusselse Elsene, meldt priester Tommy Scholtes, eveneens de woordvoerder van de Belgische Bisschoppenconferentie, weten.

Vandeputte werd na zijn aftreden bij het VBO - hij werd er opgevolgd door Rudi Thomaes - ere-gedelegeerd bestuurder. Vandeputte bleef wel actief als adviseur bij de werkgeversorganisatie. Hij startte er zijn carrière in 1980 als algemeen adviseur en directeur van het economisch departement. Begin de jaren negentig werd hij dan gedelegeerd bestuurder.

Voor hij naar het VBO trok, was Vandeputte actief bij het planbureau en CEPESS, de toenmalige studiedienstcentrum van de christendemocraten (CVP en PSC). In 2007 werd vandeputte voorzitter van het instituut voor preventie en welzijn op het werk (Prevent). De doctor in de rechten, licenciaat notariaat en economie, 'master of science' (Economics) en bachelor in de wijsbegeerte was de zoon van Robert Vandeputte, die in de jaren zeventig gouverneur van de Nationale Bank was en later kortstondig minister van Financiën. Tony Vandeputte was getrouwd en had vier kinderen. (Belga/BO)

"Het VBO zal hem herinneren als een streng maar ook een zeer meevoelend en rechtvaardig man die de organisatie met erg veel passie en gedrevenheid leidde", luidt het in een korte mededeling. De werknemersorganisatie betuigt haar mededeleven aan de nabestaanden."We willen hen meegeven dat wij trots zijn dat wij bevoorrechte getuigen mochten zijn van de tomeloze inzet van deze bijzondere man", aldus gedelegeerd bestuurder Pieter Timmermans. Vandeputte was gedelegeerd bestuurder van het VBO van 1990 tot in 2004. Eind 2003 kondigde hij aan af te treden omwille van gezondheidproblemen. Later getuigde Vandeputte over zijn strijd tegen pancreaskanker. De doodsoorzaak wordt niet vermeld door het VBO. De begrafenis vindt komende maandag plaats om 11 uur in de abdij Ter Kameren in het Brusselse Elsene, meldt priester Tommy Scholtes, eveneens de woordvoerder van de Belgische Bisschoppenconferentie, weten. Vandeputte werd na zijn aftreden bij het VBO - hij werd er opgevolgd door Rudi Thomaes - ere-gedelegeerd bestuurder. Vandeputte bleef wel actief als adviseur bij de werkgeversorganisatie. Hij startte er zijn carrière in 1980 als algemeen adviseur en directeur van het economisch departement. Begin de jaren negentig werd hij dan gedelegeerd bestuurder. Voor hij naar het VBO trok, was Vandeputte actief bij het planbureau en CEPESS, de toenmalige studiedienstcentrum van de christendemocraten (CVP en PSC). In 2007 werd vandeputte voorzitter van het instituut voor preventie en welzijn op het werk (Prevent). De doctor in de rechten, licenciaat notariaat en economie, 'master of science' (Economics) en bachelor in de wijsbegeerte was de zoon van Robert Vandeputte, die in de jaren zeventig gouverneur van de Nationale Bank was en later kortstondig minister van Financiën. Tony Vandeputte was getrouwd en had vier kinderen. (Belga/BO)