Zijn familie heeft het overlijden van Leysen bekendgemaakt. André Leysen werd 88 jaar.

Succesvol zakenman

Leysen, geboren in Antwerpen, was een erg succesvol zakenman met een rijkgevuld contactenboekje, die een sleutelrol speelde in de Belgische economie. Hij gaf in de loop van zijn professionele loopbaan onder meer leiding aan het maritieme bedrijf Ahlers en de industriële groep Agfa-Gevaert en was ook oprichter van de Vlaamse Uitgeversmaatschappij, het huidige Corelio.

Tussen 1984 en 1987 was hij voorzitter van de werkgeversorganisatie Verbond van Belgische Ondernemingen (BVO). Hij stond aan de wieg van ons interprofessioneel overlegmodel en speelde een sleutelrol bij de socio-economische heropbouw van ons land, stelt het VBO in een reactie op zijn overlijden.

'Mede in naam van onze voorzitster Michèle Sioen, de ere-voorzitters en alle VBO-medewerkers bied ik onze oprechte deelneming aan en wens ik zijn familie en naasten veel sterkte toe', reageert gedelegeerd bestuurder Pieter Timmermans. 'Zijn bekende uitspraak dat "crisissen uitdagingen zijn" typeerde hem helemaal. Volgens hem heb je de keuze als het moeilijker gaat: bij de pakken blijven zitten of je energie kanaliseren in een positieve richting en een proces op gang zetten waar wellicht een oplossing uit komt. Een erg bruikbaar advies voor veel mensen die, net zoals hij deed, het verschil willen maken'.

Ook onder anderen premier Charles Michel en Vlaams minister-president Geert Bourgeois hebben via Twitter hun deelneming betuigd aan de nabestaanden van Leysen.

Zonen

André Leysen laat zijn echtgenote, vier kinderen, 16 kleinkinderen en vier achterkleinkinderen na. Zijn twee zonen, Christian en Thomas, hebben intussen zelf een stevige reputatie opgebouwd in de Belgische zakenwereld. Christian was tot 2009 bestuurder bij KBC Groep, terwijl Thomas onder meer voorzitter is van Umicore en de KBC Groep. De 54-jarige Thomas is ook net als zijn vader VBO-voorzitter is geweest. (Belga)

Zijn familie heeft het overlijden van Leysen bekendgemaakt. André Leysen werd 88 jaar.Leysen, geboren in Antwerpen, was een erg succesvol zakenman met een rijkgevuld contactenboekje, die een sleutelrol speelde in de Belgische economie. Hij gaf in de loop van zijn professionele loopbaan onder meer leiding aan het maritieme bedrijf Ahlers en de industriële groep Agfa-Gevaert en was ook oprichter van de Vlaamse Uitgeversmaatschappij, het huidige Corelio.Tussen 1984 en 1987 was hij voorzitter van de werkgeversorganisatie Verbond van Belgische Ondernemingen (BVO). Hij stond aan de wieg van ons interprofessioneel overlegmodel en speelde een sleutelrol bij de socio-economische heropbouw van ons land, stelt het VBO in een reactie op zijn overlijden.'Mede in naam van onze voorzitster Michèle Sioen, de ere-voorzitters en alle VBO-medewerkers bied ik onze oprechte deelneming aan en wens ik zijn familie en naasten veel sterkte toe', reageert gedelegeerd bestuurder Pieter Timmermans. 'Zijn bekende uitspraak dat "crisissen uitdagingen zijn" typeerde hem helemaal. Volgens hem heb je de keuze als het moeilijker gaat: bij de pakken blijven zitten of je energie kanaliseren in een positieve richting en een proces op gang zetten waar wellicht een oplossing uit komt. Een erg bruikbaar advies voor veel mensen die, net zoals hij deed, het verschil willen maken'.Ook onder anderen premier Charles Michel en Vlaams minister-president Geert Bourgeois hebben via Twitter hun deelneming betuigd aan de nabestaanden van Leysen.André Leysen laat zijn echtgenote, vier kinderen, 16 kleinkinderen en vier achterkleinkinderen na. Zijn twee zonen, Christian en Thomas, hebben intussen zelf een stevige reputatie opgebouwd in de Belgische zakenwereld. Christian was tot 2009 bestuurder bij KBC Groep, terwijl Thomas onder meer voorzitter is van Umicore en de KBC Groep. De 54-jarige Thomas is ook net als zijn vader VBO-voorzitter is geweest. (Belga)