De Vlaming die actief is op de arbeidsmarkt, werkt gemiddeld 34 uur per week. Bijna de helft van de werkende vrouwen is deeltijds aan de slag. Mannen hebben een werkweek van gemiddeld 38,5 uur. Ze werken tien uur meer dan hun vrouwelijke collega's.

Als we een vergelijking maken met de andere lidstaten van de Europese Unie, hebben alleen Denemarken, Duitsland, Noorwegen en Nederland kortere werkweken. Heel wat werknemers in zuidelijke landen brengen veel meer tijd door op hun werk. Maken we de vergelijking met de voltijds werkende Europeanen, dan zitten de Vlamingen in de middenmoot.

De studie zegt niets over hoe efficiënt er wordt gewerkt. Uit een onderzoek van de hr-dienstenleverancier SD Worx blijkt dat 84 procent van de Belgische werknemers zichzelf als productief beschouwt. Het jaarlijkse rapport van de internationale onderzoeksorganisatie The Conference Board bevestigt dat. Interessant is dat een Waalse werknemer zijn productiviteit hoger inschat dan zijn Vlaamse en Brusselse collega's.

Het belang van tijdsbeheer en persoonlijke efficiëntie is niet te onderschatten. Dat een hoge productiviteit vereist is, is een rechtstreeks gevolg van de loonkosten, die maar blijven oplopen. Nu het eenheidsstatuut voor arbeiders en bedienden op tafel ligt, zal het belang van onze productiviteit alleen maar stijgen.

De Vlaming die actief is op de arbeidsmarkt, werkt gemiddeld 34 uur per week. Bijna de helft van de werkende vrouwen is deeltijds aan de slag. Mannen hebben een werkweek van gemiddeld 38,5 uur. Ze werken tien uur meer dan hun vrouwelijke collega's. Als we een vergelijking maken met de andere lidstaten van de Europese Unie, hebben alleen Denemarken, Duitsland, Noorwegen en Nederland kortere werkweken. Heel wat werknemers in zuidelijke landen brengen veel meer tijd door op hun werk. Maken we de vergelijking met de voltijds werkende Europeanen, dan zitten de Vlamingen in de middenmoot. De studie zegt niets over hoe efficiënt er wordt gewerkt. Uit een onderzoek van de hr-dienstenleverancier SD Worx blijkt dat 84 procent van de Belgische werknemers zichzelf als productief beschouwt. Het jaarlijkse rapport van de internationale onderzoeksorganisatie The Conference Board bevestigt dat. Interessant is dat een Waalse werknemer zijn productiviteit hoger inschat dan zijn Vlaamse en Brusselse collega's. Het belang van tijdsbeheer en persoonlijke efficiëntie is niet te onderschatten. Dat een hoge productiviteit vereist is, is een rechtstreeks gevolg van de loonkosten, die maar blijven oplopen. Nu het eenheidsstatuut voor arbeiders en bedienden op tafel ligt, zal het belang van onze productiviteit alleen maar stijgen.